Pengikut (Blogspot)

Selasa, 6 Mac 2012

Belang ahli rumah sewa

hello semua, selamat petang...

hari ni aku nak cerita pasal Belang, one of gang rumah sewa. tak gitu?? Belang ni seekor kucen yang baik. buweeek ~!

credited to Jimbo Neutron
lately, Belang dah tak boleh nak makan sardin jenama King Cup macam entri yang ni puasa pertama 1432 hijrah. Belang sekarang hanya boleh menerima Friskies berperisa Tuna. jenama dan jenis ikan lain pegi mati pun takkan sanggup makan. aieh, kucen ni memang seekor yang suka memilih kan? tensen aku.

WAJIB JENAMA DAN PERASA INI
lepas tu yang lagi comel, makan tak reti nak jimat. sehari boleh habis dalam satu tin setengah. gile tak? kucing lain semua makan sehari satu tin pagi-malam. tu belum campur tahap lapar lagi, mau Belang makan 2 tin. 

kadang-kadang, kalau aku baek hati. aku beli yang bekas kecik-kecik tu. mahal yang kecik tu satu bekas dalam RM 2 ++ sedangkan kalau beli tin besar macam kat atas tu baru RM 3 ++

Kalau Belang duduk oversea, this flavor die boleh try
kalau bekas kecik macam kat atas ni mahu 3 tin sekali makan tak cukup. macam mane aku mampu nak beli kan kan kan. 3 tin dah RM 6 ++, kalau 2 kali makan. budget manusia dah Belang makan setiap hari. tak mampu, tak mampu.

bebaru ni aku belikan Belang shampoo. sebab nak bagi bulu dekat peha tu tumbuh balik. yelah, dah berabad aku tengok tak tumbuh-tumbuh selalu mandi pakai Dettol jer. bile pakai shampoo Friskies bau Aloe Verra ni, bulu terus lembut bak sutera. badan yang gatal-gatal mintak Cik Hawa tolong garu pun dah tak lagi...

tapi macam biase la, kucing kampung kan. pakai shampoo mahal sikit rambut cepat gugur pulak. kucing korang macam mane eh??

Shampoo baru Belang...
tak tau la lepas ni nak pakai ke tidak shampoo ni lagi. sebab hari tu aku yang pandai-pandai janji nak beli. Belang kan jenis kucing yang pandai menuntut. nak tak nak aku belikan jua. sekarang bulu dah sensitif macam tu takkan nak pakai kat rambut sendiri pulak.

Belang-Belang. apesal la semua orang sayang ko. dah la lengut, tempang, bisul pulak tu. confuse... adey-hiau.


Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.