Pengikut (Blogspot)

Rabu, 14 Mac 2012

10 Soalan 10 Jawapan

hello semua, assalammualaikum...

aku lame dah kot tak join aktiviti Geng FiQ'Ra. however, aku tetap baca ape jadi kat dalam geng-geng  tu. nak masuk campur kadang-kadang aku tak pandai. anggap je aku macam silent reader okeyh! ape-ape hal aku memang seronok pun dengar adik-adik aku meluah perasaan dalam tu. al-maklum, aku keje memang sangat busy. hari ni baru dapat hari nak melepak. tapi kene keje pulak malam ni hantar drawing pada orang. what to do, rite?

aktiviti kali ni memang aku sangat suka nak jawab. boleh tak? adik Siti NorMastura agak kreatif actually dalam reka-reka aktiviti dan soalan ni. meh aku share, ape yang aku rase, yeeeha ~!

KLIK SINI UNTUK DAPAT SOALAN



1) Dimana awak tahu kewujudan Geng fiQ'Ra?
blogger masa aku blogwalking. salah seorang geng. serius aku tak ingat siapa. tapi thanks kat beliau sebab aku rasa bertuah dapat masuk geng ni.

2) Apa tujuan awak join Geng fiQ'Ra?
memula aku join sebab aku rasa segmen 'Tagline Blog Saya Cun', aktiviti kedua tu sangat menarik. so sebagai syarat join je la. aku ingat habis sampai situ. tapi sampai sekarang aku rase seronok lagi. huhuhu.


3) Apa nama sebenar awak? (jangan la tipu2. elok2 mak ayah bagi nama kan?)
nama sebenar aku, Mastura bt Borhan. biasa orang panggil aku Mas tapi family aku panggil Masua. kalau korang sayang aku mesti korang nak panggil aku Si Cantik kan? hak hak.

4) Berapa umur awak tahun 2012 ni? (jujur je. buat apa nak malu)
umur tahun ni, esok genaplah aku berumur 25 tahun. tua dah rasa. tak sabo nak kawen la!!!

5) Apakah cita2 awak selama awak hidup?
cita-cita aku memang aku dah capai. aku memang nak jadi seorang engineer sejak kecik. dan aku redha tempuh ape jua dalam mencapainya. sekarang aku target nak dapat Ir. boleh ke eh?

6) Andai awak di fitnah sampai di heret ke penjara + hukum gantung, apa tindakan yg awak akan buat?
jap, jap. aku tengah bayang diri aku as Fakhri dalam Ayat-ayat Cinta ni. tindakan aku, aku of coarse akan panggil kawan aku yang nama Jijah tu. beliau lawyer kau. aku akan gunakan kepakaran beliau untuk buktikan aku tak bersalah. kalau misalnye hakim tetap menuduh aku bersalah aku akan berdoa dan tawakal. tapi ape-ape hal. usaha dulu, rite?

7) Awak percaya tak rakan di alam maya?
aku percaya semua orang. bagi aku alam maya adalah alam yang paling senang nak berkongsi cerita. rakan alam maya sebenarnye lagi jujur dari depan mata. reason sebab mereka memberi pandangan secara telus. takde berat sebelah sebab mereka tak kenal sesiapa yang berkaitan dengan kita. so takde sebab untuk letakkan sifat buruk sangka kat mereka kot...

8) Awak suka cabaran tak? kalau ya, contoh cabarannya?
cabaran. aku tak suka pun. walau apa pun, setiap hari dalam hidup tu cabaran. cabaran yang paling aku tak suka ialah cabaran mengambil duit dari poket orang lain a.k.a kejar payment. haiya ~~!

9) Awak makan sehari berapa kali?
depend. kadang-kadang aku tak makan satu hari pun ada. itu kalo aku takde mood.

10) Andai kata, ajal awak sudah makin hampir, 5 perkara yang awak akan buat sebelum awak meninggal dunia?
nak cerita semua kenangan dalam blog - nak kawen dan ada zuriat - nak ada disamping keluarga - nak minta maaf dan bayar hutang semua - nak bertaubat.

tu je kot boleh kongsi. mari kita keluar. adey-chiau.



7 ulasan:

  1. bagusnye dpt capai cita2..

    setakat ni kwn2 blogger x bwk mslh lg..baik2 je smua..yg cari psl org yg kita kenal kat luar tu..grrr..eh teremo plak haha

    BalasPadam
  2. tag akk kat cni >> http://eerashera.blogspot.com/2012/03/contest-aku-suka-makan-coklat.html

    BalasPadam
  3. hihi,akk la ni ea..harini ea?? hppy birthday ♥♥

    BalasPadam
  4. bagus gak aktiviti geng nie.ramai yg join aku tgok..ohh dah tua gakla ko dh 25.aku igt muda lg..hakhak...

    BalasPadam
  5. Kak Kutu memang aku da tua pun...

    BalasPadam
  6. Kak Kutu memang aku da tua pun...

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.