Pengikut (Blogspot)

Selasa, 28 Februari 2012

sahabat dan wax kereta, ape masalah?

hello semua, selamat malam....

kalau ikot jadual aku. acheh, ade jadual pulak. hari selasa punya entri nombor dua should be bercerita pasal kawan-kawan. friendship, macam mana mahu describe sebagai nyata eh?

aku dah lama tinggalkan quotes, friend itu forever together. entah. sebab friend memang forever tapi tak semestinya together. matang tak? hua hua hua. 

aku sekarang kalau kawan-kawan paling rapat dan selesa honestly, gang rumah sewa aku. aku nak pegi mana-mana pun dengan diorang jugak. kan senang. 

aku dengan Cik Shida memang cepat pengaruh mempengaruhi. sebab tu aku gemo ajak beliau pegi test benda-benda or makanan baru. macam breakfast McDonald, lunch dekat Subway, beli makanan baru ada kat kedai, testing udang kurau dan yang paling baru sekali ialah membeli barangan cucian kereta dengan kadar segera. hua hua hua.

macam pagi tadi, on the way pegi kilang Mapei aku singgah kat Caltex depan office. niat nak beli breakfast sebelum berKEMBARA dengan laju-laju sebab dah lambat kan. masa tu, aku hantar Cik Shida sebagai pembeli upahan. bila sampai dalam kereta, beliau tunjuk satu benda 'Mas, tu macam menarik la'

aku tanya, nak singgah ke tak. tak mau. nak cepat. kejap petang nanti. itu katanye. aku pun layankan aje ler. nak pendek kan cerita, petang lepas balik dari Segambut aku dan Cik Shida kembali ke Caltex Ria. ria? sengaje lah nak bagi sedap cerita sebab dah habis RM60 tadi kan....!

ada kiosk bukak tadi, depan Caltex jual Wax c/w pengilat lampu. kan kitorang bawak Kembara milik Teamcoat yang lampu dah agak kuning dan berpudar kan. lagi sedap Abang Jaya (aku hentam) nak promote. 

ade seorang pakcik yang ragu-ragu dengan kehebatan produk ini turut sama terperdaya bila Abang Jaya berjaya men-shining kan lampu Kembara yang hampir terputus timing belt itu. patut Abang Jaya bagi free satu produk sebab jadikan kereta kitorang sebagai sample kan? heh heh.

bila sorang-sorang dah habes duit RM60, balik ke Teamcoat dengan riang dan masing-masing memaparkan ke-shining-an lampu masing-masing. budget menarik la kengkonon nye kan.

Aku tepek ni. Tu jenama lain. Google. 


so, sampai sini dulu la cerita pasal sahabat dan wax kereta adalah sama. sekali budi baik sahabat shining selamanya kereta (diri kita) akan dipuji. boleh? adey-chiau.


3 ulasan:

  1. seronok ade kwn yg boleh diajak ke mana2 aje, nak wat pape je dan mcm2 la

    BalasPadam
  2. Yang hampir terputus timing belt tu yang paling best tu. hehe...

    BalasPadam
  3. @Eera : hidup manusia macam2 ragam. semua tak sama

    @Kak Ijan : betul, tapi bos tak mau repair :(

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.