Pengikut (Blogspot)

Isnin, 13 Februari 2012

pokok sampai awan

hello dan assalammualaikum....

makin rasa sopan pulak bila aku beri salam. tadi Ncik Caah memberi pandangan yang agak membina. suruh aku mengurangkan bahasa kurang sopan dalam blog. sure, i will change a bit dan aku tau benda-benda ni amek masa okeh! hope blogger support me also.

petang dah ni, so aku nak cerita hal ehwal kejuruteraan. sempena nak amek mood bekerja esok hari. logik tak alasan? hihihi! aku tak tau nak up-date ape pun sebenarnye der. 

tadi aku blogwalking, then aku terjumpa satu bangunan yang akan lawan Menara Teipei yang akan siap menjelang tahun 2012 di Jepun. nak lawan benda tinggi-tinggi kengkononnye engineers dunia ini. 



TOKYO SKY TREE




menamakan dengan matlamat pokok sampai awan ni. menara ni sebenarnya menempatkan stesen-stesen televisyen dan radio di Tokyo. menara ni jugak lengkap dengan fasiliti penyiaran secara digital di Jepun dengan antena segala bagai. dah nama penyiaran, mestila kena bubuh antena der!

ape lagi, sile baca sendiri gambo itu dan fahaminye. contoh ada dua ketinggian balai cerap untuk melihat kawasan di sekitar Narihirabashi yang nan indah itu yang sesuai untuk date-date bersama sambil layan restoren mewah kan. kan indah belaka itu.

ketinggian balai cerap kedua merupakan 450 meter yang cukup tinggi and then tambah dengan 184 meter ketinggian antena menjangkakan dapat menambah fungsi sistem pencegahan bencana di Tokyo. katenye lah. 

tak sabar nak tengok steel structure ni siap. agak-agak designers mereka tengok stad-pro pun tak lalu. tak pun guna software 50juta kali lebat dari tu. salam sayang semua. adey-chiau.

9 ulasan:

  1. Yang akan siap menjelang 2012?
    Da 2012 da pon sekarang (:

    BalasPadam
  2. bulan brape tak tau ag ea siap??hihi.

    BalasPadam
  3. ntah, semua orang belum sempat google pun. huhu!

    ain, 2012 belum berakhir. hehe

    BalasPadam
  4. Wohoo.. hebat kan org jpun.. x risau ka skrg ni bnyk gmpa bumi..

    BalasPadam
  5. yang penting dapat nama la doc. it is an engineer ethic lately. wooa ~! hehe

    BalasPadam
  6. macam2 teknologi org jepun nie..

    BalasPadam
  7. emm tinggi ni..jepun ni maju betul la

    BalasPadam
  8. Memang tinggi tu. Interesting wpun kak ijan tak faham terms engineering :D

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.