Pengikut (Blogspot)

Isnin, 13 Februari 2012

jiwang # tidak akan berhenti berharap

hello semua, selamat pagi...

disebabkan isnin adalah hari yang blues sangat-sangat. aku ciptakan satu segmen jiwang untuk diri aku sendiri. bukannya ape. aku maybe akan cari quotes atau cerita atau kongsi pengalaman atau movie atau apa yang berkenaan dengan cinta.

no-no-no. bukan cinta hati tulang rusuk aje tau. cinta pada Allah. cinta pada Rasul. cinta mak ayah dan cinta kawan-kawan. poyo la pulak!



macam quotes ni, aku guna Mr Google je pun. saje la nak kongsi pengalaman. dulu masa aku belum kenal dengan Encik L, aku adalah minat ramai-ramai lelaki gorges kan. tapi macam kat atas. bila aku dah menyerah kalah taknak berusaha diorang terus bla dari hidup aku.

daripada situ, aku belajar. walaupun ada 10juta lelaki dalam dunia, belum tentu milik kita. belum tentu akan caring dengan kita dan belum tentu buat kita tersenyum. 

membaca berulang-ulang kali membuat aku bersyukur dan bersedia mengharungi apa saje bentuk cabaran dalam kehidupan. believe me! walau aku ngembeng tapi sebab Encik L dan keluarga, aku teruskan jua! 


Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.