Pengikut (Blogspot)

Isnin, 20 Februari 2012

jiwang # cinta kuku


hello semua, selamat pagi isnin...


blues akan datang bersama dengan jiwang-jiwangnye. hahahaha. aku ada terbaca satu kisah ni dalam blog mane, aku tak ingat. aku nak share dekat sini. tapi ada ubah sikit-sikit kot. dasar cerita tetap sama okeh.

ni kisah cinta sangat touching. bayangkan ada sepasang suami isteri yang hidup aman bahagia berjanji sehidup semati.  satu malam tu, masa nak tidur si isteri buat permintaan kepada si suami, "Kalau abang sangat cinta pada saya, cuba untuk jangan hubungi saya selama satu hari dan kalau abang berjaya melakukannya, ternyata memang saya sangat MENCINTAI abang selamanya"

macam tu la lebih kurang ayat jiwang. tak reti pulak aku nak cerita bahasa sempoi hasben-wife ni. untuk membuktikan rasa cinta yang medalam. si suami akur tanpa menghubungi isterinya dalam tempoh satu hari.

makam kekasih di Taroja, nak baca KLIK SINI
esoknya, si suami pulang ke rumah. dengan rasa gembira dapat menunaikan permintaan isterinya. sampai saja di rumah, si isteri sudah terbaring bersama surat di sisi. "Terima kasih abang dan tahniah kerana berjaya hidup tanpa saya dalam masa sehari. Kini saya pergi selamanya dan saya yakin kamu boleh lakukan perkara yang sama setiap hari dan saya mencintai abang selamanya."

akhirnya si isteri mati keseorangan sebab kanser. touching sebenarnya hati perempuan aku ini. tapi aku cool. hak hak hak. ibaratkan mencintai seseorang sehingga sehujung kuku orang cakap, kalau dah potong pun masih boleh tumbuh balik.

tapi kalau fikir logik kan, takkan si isteri taknak pegi hospital yang paling sedih, kalau nak mati kenapa nak pergi sendirian. kalau aku sebelum masuk ke alam lain kalau boleh aku nak jumpa semua orang mintak maaf segala bagai. tu kan ke bagus? aieh. emosi pula. 

sampai sini dulu. selamat berjiwang di hari isnin. adey-chiau.



5 ulasan:

  1. amboi..entry dia arni..

    p/s: lom demam..cam bakal aje..

    BalasPadam
  2. boleh plak nk mati tanpa somi di sisi..sedih plak rasa

    BalasPadam
  3. emm tau takpe rina. tak nak gitu :(

    BalasPadam
  4. uwaaa..ni bukana jiwang..sedih ade la..mgkin dia xnak husband dia terlalu sedih dan nak ajar husband dia blaja hidup tanpa dia..sedih3.... :(

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.