Pengikut (Blogspot)

Selasa, 14 Februari 2012

fashion # beg dengan tubuh badan

hello semua, selamat tengah hari...

kalau hari selasa, aku budget aku nak menambah ilmu pengetahuan aku pasal fesyen bergaya kan. so, kat sini ditampilkan beg-beg dan cara nak pilih ikot tubuh badan. kalau pegi shopping dengan kawan-kawan boleh la mereka-mereka jadi mata kan. kalau shopping sorang-sorang, benda ni boleh apply rasenye... check!

Proenza Schouler Medium Satchel Bag

Silk Lined Red & Cream Cameo Frame Kisslock Clucth



Filson Small Field Bag

aku just nak kenal nama-nama beg aje. yang aku bold mean nama am bagi beg tu, yang tak bold tu ada yang indicate jenama or shape bagi beg masing-masing. saje lah bagi nama nak tambah ilmu fesyen kan...

actually ada dua benda je yang perlu kite consider nak pilih beg yang sesuai dengan badan. yang pertama ialah bentuk beg dan yang kedua ialah saiz beg. simple kan?

bentuk beg mesti KONTRA dengan bentuk badan. kalau badan chubby macam aku sesuai pakai shape yang lebih berpetak atau berstruktur tegap sebagai trick yang akan menunjukkan kita kurus. ilusi optik semata. huhuhu!

saiz beg mesti MENGIKUT saiz badan. kalau badan dah kecik beli la beg yang sederhana. kalau tak susah nak pikul ke mana-mana and then tak sedap mata memandang. kebanyakan perempuan akan nampak cantik dan kemas bila beg tu betul-betul aras permukaan pinggang atau dipertengahan aras tubuh.

tapi jangan rasa aku banyak beg, beg aku ade satu je. yang hitam tu. kemana-mana aku belasah. nak senang a.k.a selekeh kan. emm sampai sini dulu tips konon-konon pintar ni... aku paling berkenan field bag tu. sapo boleh tolong belikan satu ni? adey-chiau.


Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.