Pengikut (Blogspot)

Selasa, 14 Februari 2012

fashion # beg dengan tubuh badan

hello semua, selamat tengah hari...

kalau hari selasa, aku budget aku nak menambah ilmu pengetahuan aku pasal fesyen bergaya kan. so, kat sini ditampilkan beg-beg dan cara nak pilih ikot tubuh badan. kalau pegi shopping dengan kawan-kawan boleh la mereka-mereka jadi mata kan. kalau shopping sorang-sorang, benda ni boleh apply rasenye... check!

Proenza Schouler Medium Satchel Bag

Silk Lined Red & Cream Cameo Frame Kisslock Clucth



Filson Small Field Bag

aku just nak kenal nama-nama beg aje. yang aku bold mean nama am bagi beg tu, yang tak bold tu ada yang indicate jenama or shape bagi beg masing-masing. saje lah bagi nama nak tambah ilmu fesyen kan...

actually ada dua benda je yang perlu kite consider nak pilih beg yang sesuai dengan badan. yang pertama ialah bentuk beg dan yang kedua ialah saiz beg. simple kan?

bentuk beg mesti KONTRA dengan bentuk badan. kalau badan chubby macam aku sesuai pakai shape yang lebih berpetak atau berstruktur tegap sebagai trick yang akan menunjukkan kita kurus. ilusi optik semata. huhuhu!

saiz beg mesti MENGIKUT saiz badan. kalau badan dah kecik beli la beg yang sederhana. kalau tak susah nak pikul ke mana-mana and then tak sedap mata memandang. kebanyakan perempuan akan nampak cantik dan kemas bila beg tu betul-betul aras permukaan pinggang atau dipertengahan aras tubuh.

tapi jangan rasa aku banyak beg, beg aku ade satu je. yang hitam tu. kemana-mana aku belasah. nak senang a.k.a selekeh kan. emm sampai sini dulu tips konon-konon pintar ni... aku paling berkenan field bag tu. sapo boleh tolong belikan satu ni? adey-chiau.


11 ulasan:

  1. pemilihan beg ni penting gak. selain penyesuaian warna. kalau boleh, warna beg mestilah tak sama dengan warna baju atau seluar/skirt. itu simple rule of fashion. huuu sekadar share =)

    BalasPadam
  2. sejak maisara dah besar jarang2 dah akak bejalan bawak beg.kalau dulu ye la..beg tangan tu diisi dengan lampin,botol susu,bju maisara..heheh
    sekarang kalau pi kenduri je bawak beg tangan ni..nak isi bunga telur.hehhe

    BalasPadam
  3. Perempuan memang kena jaga macam-macam...

    Bag pun kena sesuai.., kasut lagi..

    Hah...Lelaki jugak senang...

    BalasPadam
  4. kak diana : saye pegi kenduri letak beg dalam kereta je :)

    Wu Ming : huhu, tidak bagi lelaki metroseksual kot....

    BalasPadam
  5. baik!!! suka pkai satu bag je...dh lusuh cpt2 beli baru...hehee

    BalasPadam
  6. malas pakai handbeg skang nie..p kerja pun isi wallet dalam beg netbook.boleh camtu?haha..

    BalasPadam
  7. emm Puan Kutu. itu better. namakan penjimatan :)

    BalasPadam
  8. Eza ada banyak beg.. heee :) P, main beli jee.. tak tau sesuai ke tak dengan badan Eza.

    BalasPadam
  9. sama ngan Puan Kutu. Save! Lagi pun org akan fikir 2-3 kali gak klu nak ragut kan? Beg notebook tu kan berat..

    BalasPadam
  10. Kalau pilih beg mmg akak cerewet sb akak kecik, beg skrg bnyk besar2. Bila beli beg kecik, tak cukup pula nak sumbat pelbagai barang.

    RC, akak rasa kena tukar kaler kat ruang komen tu, akak tak nmpk. Mungkin kaler terlalu terang/pudar?

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.