Pengikut (Blogspot)

Khamis, 16 Februari 2012

cerita bosan, bangun lambat vs kerja

hello semua, selamat petang...

hari khamis membuat luahan kerja adalah tidak sesuai sama sekali. aku bakal dapat memo. sebab aku datang lambat. Ncik Bos Botak marah. tapi aku buat tak peduli. adekah aku Super-Mokh nombor dua? wahaha.

mungkin admin sedang marah. yelah, berapi lah tengok aku datang kerja pukul 10 pagi. bukan aku sengaje pun. aku memang tak boleh nak bangun awal. aku dah cuba beberapa kaedah. tapi tak berhasil jugak.

aku mengadu dekat Encik L. ingatkan beliau nak marah ke ape. tapi beliau boleh gelak kekeh-kekeh. ingat funny sangat ke, kena marah dengan Ncik Bos pasal bangun lambat adalah perkara dungu. beliau pun amek mudah dengan masalah aku. 

memang aku bermasalah. bangun lambat. aku teringin tau nak jadi orang yang senang bukak mata. tapi aku tak macam tu. aku dah set-kan lain-lain tone setiap pagi untuk alarm pun. still tak berhasil. aku dah pernah buat biological time tapi ape kesahnye, seminggu je bertahan.

aku tau, kalau aku duduk company lain dah lama kena fire. what to do. salam sayang semua, assalammualaikum... 


5 ulasan:

  1. adik tido lmbt ke? cuba tido awal dan biasakan badan utk bangun pagi..cer tido kul 10 malam..

    BalasPadam
  2. huhu. kalau saye balik keje pun belum tentu sepuluh malam. haha

    BalasPadam
  3. apapun sikap mcm tu x elok. walau bos kita baik mcm mana pun soal waktu kerja kena ada disiplin. akak dulu kerja memang jarang nk lewat. best dtg keja awal blh rilex2 dulu

    BalasPadam
  4. akak lekat. dah cuba bangun awal. tak tau cara lain lagi dah...

    BalasPadam
  5. Cuba letak alarm clock tiga empat biji kat tepi katil Mas. mana tau berkesan. Dulu kak ijan buat camtu waktu exam day. Takut terbabas :)

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.