Pengikut (Blogspot)

Khamis, 12 Januari 2012

spontaneous thursday # fikiran spontan 15 minit

hello semua, selamat pagi...

berfikiran spontan selama lima belas minit. aku dah set jam ni. meh kita tengok berapa banyak yang aku boleh dapat... yeeeehaaaa ~!

1. kerja. tapi decide nak buat dekat rumah depan lappy chantek!
2. Ncik Indra pulak dah pegi Miri, tapi selalu tinggal bekal kerja yang tak siap kat sini. tak faham aku. 
3. pasal cerita supply batu semalam aku nak buat pekak, tuli boleh?
4. aku teringin nak carik duit tepi. doakan aku berjaya. 
5. ape maksud berhenti kerja eh? macam teringin nak mengulangi sejarah tu semula. 
6. dalam satu jam lebih-lebih makanan dalam Cafe' World aku dah masak. yipee ~!
7. suka main game, semua orang pun suke meh...
8. Encik L tengah menyimen dekat sekolah. tak boleh nak call, nnti hp masuk air.
9. kadang-kadang aku tengok teliti. Encik L tu jodoh aku ke?
10. nak kata tak, macam ye. nak kata ye, macam tak. 
11. ape masalahnye hubungan aku dengan Encik L. kewangan dan kestabilan.
12. kalau kerja tukar-tukar baek tak payah kawen macam tu. 
13. ade jugak yang mengorat seorang arkitek kejap lagi. style jugak kan?
14. Puan Mak ngan Ncik Ayah mesti bangga lebih-lebih kalo aku kawen dengan arkitek. yela, macam up je bunyinye.
15. tapi Puan Nenek mesti kureeeng. sape yang rajen layan cerita Ang dengan beliau kalau bukan Encik L?
16. aku keliru, aku mengantok.
17. lately kan. aku punya waktu tido mesti menjangkau 0300 pagi. apehal eh?
18. aku nak tido awal. biaq boleh pi bangun awal. macam-macam benda aku dah cuba. haraam ~!
19. Ncik Bos Botak suruh aku beli jam loceng. 
20. beliau tak tahu aku pernah ada sejarah dengan jam loceng. 
21. okey. nak mula buat cpm dah ni..
22. takkan lepas perkara yang ke-22, lima minit belum sampai lagi.
23. adekah aku seorang yang pantas berfikir?
24. i need coffee. bagi ade satu aura mengalir dalam sesalur darah aku.
25. aku dengan Encik L suka kopi. teringin rasa nak buat kopi pelik-pelik untuk beliau.
26. aku tau beliau takkan pernah mintak pun.
27. malam ni aku nak jumpa dengan Arkitek Minyak Masak.
28. ada benda nak discuss katanya. alangkah bagus, kalau pegi tengok wayang sama-sama.
29. ni dah menyimpang dah ni. Mastura, sila calm. dan be professional.
30. professional tu taik. baik salurkan ke jalan yang sebetulnya sebelum jadi sludge cake. ahkahkahkah.
31. dah habis masa. ni sebab aku terbaca entri lama aku ni : aku yang berfikiran apa
32. macam kelakar gile masa aku setahun lepas. serius tak matang!
33. mari bekerja dan adey-chiau


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.