Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 13 Januari 2012

lost hope # bangun lambat

hello semua, selamat pagi jumaat...

bangun awal. subjek yang aku gagal. sejak sekolah rendah sampai sekolah menengah sampai matrikulasi sampai universiti sampai Lee Yoke Wan sampai Teamcoat, aku tak berjaya mengubah tabiat aku bangun lambat. 

bangun lambat selalu dikaitkan dengan last minute. tu aku, aku paling 'cemerlang' buat kerja saat keGELABAHan hadir dalam diri aku. ilmu kegelabahan ni menjadi praktis aku setiap kali aku submit barang. tipikal Melayu, bangsa Cina selalu perlekehkan itu. dan itu adalah aku. 

bangun lambat jugak dikaitkan dengan manusia petang. manusia yang suka pada petang dan matahari terbenam. betul kan sikit-sikit? Encik L dan Paripari Cumel suka pada matahari terbit, aku dengan Cik Linda prefer matahari terbenam. korang cuba tanya Cik Linda suke bangun pukul berapa?? hehehe. 

matahari terbenam. jenis manusia yang tidak mudah putus asa. kebiasaanya. sebab terbenamnya matahari dianggap satu permulaan hari yang baru akan membawa sinar dan harapan baru. walaupun, ade sesuatu perkara yang terjadi dalam hari ini, tetap sabar dan bersedia menempuh hari baru esoknya.  

matahari terbit. jenis manusia yang menginginkan kesempurnaan dalam kerja. bila masa matahari terbit, orang yang menyukai suasana macam ni selalu akan berlumba-lumba mengejar rezeki dan akan cuba menyelesaikan satu kerja dalam satu hari.

orang matahari terbit suka bangun awal. orang matahari terbenam suka tido lambat. itu je conclusion aku pada pagi jumaat ni. 

mari tanya ape Ncik Caah nak tentang data shit sheet cement adhesive atau apa. sekian untuk makluman pembaca jumaat ini. aku nak cerita ape cara boleh buat aku bangun awal. tapi nanti kejap-kejap lagi ler. adey-chiau. 




5 ulasan:

  1. New Dresses Updated !
    http://www.facebook.com/applenbunny.shop?sk=photos

    http://anbshop.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. bangun lambat office dekat takpe. takde la gelabah mana. hee

    BalasPadam
    Balasan
    1. gelabah la, kalo bangun dah pukul 10.00 pagi... amcam?? hahaha

      Padam
  3. Bila sibuk for whole week, weekend lah kak ijan paling seronok dapat bangun lambat sikit dari selalu. hehe. tp tak boleh lambat sangat, sebab nanti Mikael mai cucuk mata. :D

    BalasPadam
  4. kak ijan, mikael memang betul2 disiplin macam tu! hehehe

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.