Pengikut (Blogspot)

Ahad, 15 Januari 2012

jiwang # hati adalah sejenis diari

hello semua, selamat petang ahad...

mesti korang tengah lepak-lepak la ni kan? korang memang sempoi. tapi Ncik Lizam itu seorang yang super sempoi. aaarh! bengang aku. buat aku taknak pandang software bernama A-cad lagi. macam ni. aku dah asyik edit macam arahan beliau yang tak berapa jelas dalam 15 keping. beliau boleh cakap salah. then kena edit baru... aaah, bingung! baek aku berfikir cinta sekarang ni.

lagu hati aku mase sekarang ni. waktu tengah membahang matahari kat belakang aku ni. office takde langsir yang hanya dilitupi oleh kain selendang, hadiah pemergian Puan Mem ke Medan, otak ligat menyantum dengan irama hati bait-bait lagu Diari Hati : Siti Nurhaliza
Kekasih, tulis namaku. Di dalam diari hatimu. Kekasih, setiap senyummu. Pengubat rindu di hatiku. Puisikan segala janji-janji kita. Bakar semua, kepalsuan. Gelora rindu, buatku merasa terseksa. Jauh darinya. Andai, ku punya sayap. Kau di bulan, akan ku jelang. [Diari Hatimu, Siti Nurhaliza] 
entah! jiwang kan aku. memang aku jiwang pun. bila aku come back ke realiti dengan membayangkan Encik L adalah kekasih hati aku kan. ade ke beliau sebuah diari???? macam takde je. kalau ade mesti aku dah gelak guling-gulingkan beliau.

Encik L bukan tahap jiwang ada diari. nak tulis puisi? tak pernah dapat la. dah request berapa kali dah. ibarat macam aku request petty cash 20k dekat Puan Mem nak buat-buat pegi main kat Miri. eem, jawapan dia conform tak dapat!  

bila Encik L nak jadi romantik-romantik macam Anuar Zain. mesti ade orang nyanyikan aku tidur malam-malam. ni kalau mintak suruh nyanyi, mesti Encik L cakap : aah, tak payah Jah. banyak lagi cara aku boleh manja kan ko! 

tertekan. itu perkataan yang sesuai. dahla rindu pulak jauh tak boleh nak jumpa kan. Tg Sepat dengan Selayang jangan maen oouh. muntah kalau nak sampai. 

tapi kalau aku ada sayap. berapa besar sayap aku kena ada untuk tampung berat badan aku ni ha? aku nak terbang pegi jumpa Encik L. ade 15 minit sampai Tg Sepat kot. bukan jammed atas udara. areeha!


Kalau dapat sayap macam unicorn dah ok dah!
okey meh tutup entri. dah nak malam dah ni. adey-chiau.


1 ulasan:

  1. thnks dear..sednag mencari kekuatan....
    esok hari sejarh?kawen yek

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.