Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 30 Disember 2011

Untuk Follower ke-100

hello semua, selamat petang...

meeting la pukul 0300 petang. esok takde meeting office sebab Ncik Bos Botak ber-strategi nak hentam orang Mapei. kata kuat hati aku tika ini. aku kena join pulak tu. ape senjata aku nak bawak esok eh??


follower. sebut pasal follower kan. aku ni dah lame tulis blog. tulisan blog aku dulu tak matang. tak membina. aku rajen follow blog orang. dapatla sikit skill macam mane nak sampaikan cerita. aku jugak suke membaca. oleh itu, antara bait-bait hebat semua berdasarkan beberapa siri pembacaan aku sepanjang tahun ni.

mase dulu, follower aku memang takde. aku masuk beberapa contest blog. adelah naek mendadak. dari 40 lebih yang dikumpul sejak tahun 2009 melonjak ke angka 100 menjelang hari ni. hua hua hua. 

bangga dengan pencapaian diri sendiri yang tak berapa nak hot. at least, I am stick what I am doing. aku cerita ape saje pasal diri aku without sentuh mana-mana fact or issue yang memang boleh menarik minat orang nak membaca secara telus. aku jugak, tak pandai nak beri pendapat macam blog-blog melayu moden yang memberi pandangan cinta atau ape. tu pun bukan kelebihan aku.

aku masih bercerita dan gebang pasal diri sendiri. diari maya ini bersatu dengan telunjuk fizikal seperti jari yang menaip mengikut telunjuk perasaan, hati yang mengatur idea bicara.

sempena aku mendapat follower yang ke-100 hari ni. ye, aku nak menulis untuk si penulis blog yang agak cute kalo korang hayati cerita-cerita kelakau beliau. cube korang yang singgah entri ni bace hasil tulisan beliau. terbahak-bahak aku. ikhlas betul. ni citarasa aku dalam dunia blogging. insan yang lebih mengutarakan pandangan dan kata-kata instead rupa paras blog yang hebat. ooops, padahal aku tak reti nak buat. hihi!

takde kene mengena dengan tuan punya blog
okeh. saye letak gambar kucing hutan yang comot ni. aku amek dari Cik Ejot dalam facebook. walaupun kucing ni comot dapat peluk jadi bantal pun style juge. ye tidak??

memperkenalkan blog yang menjadi pengikut aku yang ke-100. mari-mari Cik Shuhaida's Blog - Blog flexsible & serba boleh. Enjoy!!. aku tak reti nak copy header milik beliau ni. so aku bagi link beliau. tak rugi pun singgah. memang kelakar.. hehe!

so Cik Shuhaida yang mintak hadiah tuh. terima-lah si Comot. kucing hutan kat atas tu buat peluk okey. adey-chiau.


Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.