Pengikut (Blogspot)

Selasa, 6 Disember 2011

Day 28 : In this past month, what have you learned

hello semua, yeeehaaa ~!

hari ni aku free kan? ade aku cakap dalam entri before ni. kan kan kan? that's why aku kecoh-kecoh nak update blog sikalang!

banyak perkara yang aku belajar dalam bulan lepas. terutama dalam how to manage site well, ape barang untuk structure repair, macam mane nak menipu supplier dan pembekal cakap kite taknak beli barang die. aku built up confidence last month. tapi tu semua bukan pengajaran yang betul-betul best aku nak cerita kat sini. 

huhu! nervous tak korang? aku ade satu pengetahuan yang lagi best compare dengan segala benda-benda cliche kat atas tuh! 

adalah dalam dua minggu lepas, minggu aku kebosanan dan aku suka bergayut dengan girls malam-malam; compare gayut dengan pakwe tak boleh cerita pasal tahi dan penyakit. ade ke? aku ngan Encik L selambe je cakap pasal berak-berak ni. tapi ape yang Encik L tau pasal tahi compare dengan Cik Waniey kite, ye dok?

okey, bermulanye cerita; macam mane aku ade keinginan nak bercerita atau mengetahui pasal ini tahi. aieh, masalah perut dan penghadaman. memang satu penyakit yang nampak tak bahaya tapi sebenarnye memeritkan. 

korang pun tahu kalau tak berak satu hari ni bahaya. faktor pemilihan makanan akan buat kite senang hadam. seorang manusia perlu memilih makanan cepat hadam masing-masing. ade orang makan pisang boleh berak. ade orang tak. kalau macam aku pulak, makan lada hitam banyak-banyak pasti boleh men-cirit dan melawas semua isi perut yang ada. ini adalah contoh. sekian. 

Cik Waniey seorang yang agak pakar bab-bab ni meneruskan cerita. ape info yang beliau dapat dari pharmacist Himalaya berkaitan dengan hasil hadam manusia ni. iyek! tapi info sangat berguna. 

gambar-gambar tahi
gambar kat atas ni aku cilok. cilok dari blogger ni Feezah Hanimoon berkenaan dengan isu ni. aku ingat takde orang yang minat nak tulis isu lawas melawaskan ni. rupenye ade kan? iyelah dalam 27 juta rakyat Malaysia, takkan takde sorang pun fikir pasal aku kan? tak logik langsung pemikiran fantasi kau Mastura!

mari kita sambung cerita pasal ini, kalau ikot Cik Feezah ni jenis tahi berdasarkan berapa lama korang simpan dalam perut korang:

  • (1) dan (2) ni kalau korang tahan berak korang lama-lama. kalau korang simpan lah sampai seminggu mungkin macam ni gak hasilnya. bak kata Himalaya person kepada Cik Waniey : tahi ini banyak angin!
  • (3) dan (4) ni macam tahi sehat aku panggil. kalau korang dah makan, terus rasa macam nak buang dan korang buang terus. akhirnya tahi yang macam nombor (3) akan tenggelam. tu maknenye korang dah berjaya membuang secara sisa toksik dari badan
  • (5) dan (6) ni pulak memang sebab tersalah makan atau food poisoning. pun bagus jugak sebab korang dah berjaya mengeluarkan penyakit dari badan korang. tapi mahu terduduk sakit bontot ouh, kalo 10 kali repeat bende yang sama. iye dok? 
tu je yang aku tau pasal taik. aku rase info ni amat berguna untuk aku sebagai insan gemuk sekarang. aku bukan mengamal ubat Himalaya ok. but aku pengamal jamu Remaja Puri. alhamdullilah kalau aku makan setiap hari, pasti aku membuang setiap hari.

best tak benda yang aku belajar bulan ni. best tahap bullshit. adey-chiau. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.