Pengikut (Blogspot)

Rabu, 14 Disember 2011

check-list jangka pendek

hello semua, selamat malam....

aku masih di office bersama dengan Cik Shida. tujuan kitorang menyiapkan kerja-kerja presentation. keje waterproofing dekat kilang agak popular dalam Malaysia ni. aku cakap je popular, sebab owner die dah pakai BMW kan. kalo tak popular, bile mase pulak beliau nak dapat duit juta-jutaan tu? keh keh keh. 

keje dah selesai. Cik Shida masih obses dengan Farmville di saat masing-masing rakan taulan Teamcoat yang sudah bungkus ladang. ayam, lembu, kambing, itik semua dah bersepai kat situ agaknye. aieh.

tiket flight aku dah tempah. Ncik Bos Botak taknak mahal. serius taknak mahal. so, aku postponed satu hari. aku tengah fikir ape yang aku kena buat before berangkat ke Miri. 

lately, aku semangat sangat nak keje. aku sedang melalui fasa-fasa menggatal dengan merasakan mendirikan rumah tangga adalah solusi kejayaan kehidupan yang unggul. i have a long talk with Encik L. aku sanggup hadapi ape jua cabaran mendatang. tapi ape-ape hal pun, nanges mesti dulu-kan, tu la kepantangan Encik L kalo korang nak tau. tak boleh nak tolerate dengan perempuan yang suke nanges. perempuan tu pulak aku, tak pasal kan?

okeh, aku nak buat check-list ni. ape yang aku kena buat sebelum aku berangkat ke Miri. 

  • Hal ehwal kerja:
    • Sediakan beberapa spare part pump, equipment yang tak cukup untuk bawak ke Miri. 
    • Sediakan trainer untuk Jupriadi untuk handle wet spraying pump. 
    • Sediakan ilmu untuk berperang dengan Gan. ade boleh?
  • Hal ehwal barang-barang:
    • Kena basuh baju - dah basuh separuh tapi belum sidai
    • Nak cuci kereta
    • Nak kemas meja office. 
    • Nak beli kamera kat Miri. biar aku senang nak amek gambar nanti.
okey. dah pukul 12 malam. baju kat rumah macam dah kembang dalam mesin tu. macam meggi la pulak.... adey-chiau


Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.