Pengikut (Blogspot)

Khamis, 22 Disember 2011

azam 1 : taknak mengeluh!

hello semua, selamat petang....

menjelang ke petang ni. aku macam mellow banyak-banyak. entah kenape aku rase pening kepala, selsema menyelubungi hari aku disamping dengan cuaca yang suram-suram ini.

hari ni kan. aku tak tau la. aku terfikir berkenaan dengan azam tahun depan. sangat-sangat penting untuk aku. sebab tak semua benda tu semudah fikiran, aku nak menulis kat sini. biar jadi renungan buat aku. 

impian aku nak menjadi wanita super macam super-mak conform ke laut. laut Miri kat Tg Lobang tu kepunyaan keluarga Shin Yang. kontraktor dan supplier construction utama dan primer di Miri. sape-sape pun tak boleh eksport simen ke Miri unless pembuatan simen sendiri oleh company naungan keluarga kat atas yang telah diperkenankan oleh Raja Sarawak. so, buddy law is still law. tu je motif perenggan ni.

ni sume sebab aku tulis perkataan ke laut. semua salah perkataan bernama laut. protes aku dalam hati yang niat asal nak meluahkan kesedihan berkenaan dengan impian menjadi wanita super hakiki-nya jauh untuk capai ke puncak utama. 

aku tak kuat langsung. aku ingat aku boleh jadi super duduk berhujan embun di Miri mase mock-up tanpa demam. malangnya hari ni aku still demam. dengan ini aku akan isytiharkan yang aku totally nak jaga kesihatan dengan baik sangat-sangat next year. aku cadang nak makan makanan sihat sambil berjimat. 

cerita pasal berjimat kan. azam baru aku tahun depan nak jadi orang yang beringat bile berbelanje. agak-agak aku boleh capai tak misi aku. aku sometimes jealous. dengan orang yang pandai beringat bile nak berbelanje. kalau macam aku, aku main bedal je. 

kadang-kadang sebab terlalu fikirkan orang lain. aku tak menyimpan ape pun. padahal impian aku hujung tahun depan nak kawen. kalau tak beringat macam mane aku nak buat majlis. bukan kate nak buat majlis besar-besar. nak buat majlis kecik-kecik pun aku tak mampu langsung sekarang ni. agak-agak kalo menjelang hujung taun aku tak mampu nak kawen, ade orang nak tolong aku buat majlis tak?

makin difikirkan. makin stress. makin menung. makin takde penyelesaian. so the most important aim for next year ialah jangan mengeluh. sebab mengeluh akan menambahkan ion negatif dalam diri.

Zaman Asrama je macam ni kot....

okey, aku nak makan meggi. ni pun rezeki jugak. adey-chiau. 


Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.