Pengikut (Blogspot)

Isnin, 7 November 2011

sebelas kali sebelas : tagged dari Yana ~!

hello semua, selamat petang...

janji-janji-janji. ni entry last before aku merayap ke rumah Puan Nenek. aku baru je blog-walk ke blog bekas jiran depan bilik kat UTM dulu; Cik Diana Naubi yang bersusah payah tagged aku dalam satu kempen jawab soalan sebelas dan tag sebelas orang. untuk melunaskan janji aku. mari ~! kite check dan sedaya upaya jawab ape yang Cik Diana Naubi suruh jawab ni eh... tapi sebelum tu, aku nak tepek rule kempen ni. 
RULES:

  • You must post this rules (sudah mak ncik....)
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal (baek-baek....)
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create new 11 questions for the people you tagged to answer (waaah, ini sungguh berat!)
  • You have to choose 11 people to tag and link them to the post (simple than before i guess)
  • Go to their pages and tell them about this (tengok la macam mane kan!!)
  • No stuff in tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" (tak leh maen tipu la ni??)
  • YOU LEGIMATELY have to tagged 11 people. (baek sayang ~~~!) 

(1) Define love in one word
Keperluan


(2) What your life target - in 10 years time?
Ada rumah sendiri yang boleh tahan mewahnya. aieh ~


(3) Country you really want to go and why?
Teringin sangat nak pegi Bandung lately; orang cakap boleh shop a shop kat sane. benar kah?

(4) Your wishlist(s) - it can be anything?
kamera Olympus U-Tough menggantikan kamera yang belajar scuba hari tu :( 


(5) If you got the chance to change your career, what would you like to be?
anchor woman. berani dan feminisme tinggi!


(6) Name 3 songs that in your mind right now?

  • Jar of Heart - Catherina Peri
  • Smile - Avril Lavinge
  • Terasa Syurga - Sofaz

(7) Definition of friendship and who would you rather choose, your life partner or your friends?
wallah ~! gile susah soalan ni Cik Yana. persahabatan itu bermaksud apabila seseorang itu sudi menerima baik buruk kita dan sudi menjadi sahabat kita sepanjang hayat. persahabatan ni boleh jadi lelaki dan perempuan. kemungkinan life partner kita adalah sahabat mane mungkin kita tinggalkan keduanya eh...?

(8) Things that makes you happy
gula-gula Skitles plastik hijau sudah ber-bungkus besar sekarang! yeeeay ~~~~

(9) Britney Spears, what do you think of her?
victim. mangsa pada keadaan. kalau tak, beliau boleh jadi great singer sekarang. macam Siti Nurhaliza.

(10) Your view of good husband/wife
seorang suami yang menjalankan tanggungjawab sebagai seorang suami, memahami persekitaran dan cuba adaptasi dengan diri sendiri instead tidak meletakkan diri sendiri di tapak kaki orang lain (marah! pada Encik L)

(11) Your first impression about Diana Naubi
waah, tak ingat dah ape impression-nye. nampak macam sombong dari muka yang jarang senyum. tapi bila kenal sangat-lah humble dan penyayang.... hue hue hue

soalan-soalan yang aku nak korang semua jawab:
  1. cerita filem kegemaran korang, kenape?
  2. cerita dongeng masa kecik-kecik yang korang ingat sampai sekarang?
  3. blog sape yang korang selalu terjah untuk dapatkan mood menulis?
  4. cita-cita korang mase kecik tercapai tak? boleh share??
  5. kalau dah bercinta, hadiah ape yang best pasangan pernah bagi. kalau belum, ape agaknye hadiah idaman?
  6. korang selalu shopping baju, tudung kat mane?
  7. Jajan kegemaran korang? kalau tak suke jajan, makanan berkhasiat ape yang korang makan sebagai kudap-kudap?
  8. korang suke tak keje? kalau korang still belajar, ape yang korang aspect bile korang da keje nanti?
  9. lelaki/wanita idaman Malaya ikot citarasa korang?
  10. korang selalu dapat monday blues, cara atasi?
  11. ape pendapatkan korang tentang Tinta Perasaan.
tu soalan aku dapat fikir dan aku fikir nak tag : 

  1. Diana Naubi - reverse balik da, hua hua
  2. Syazana Wahida - saje nak tau jawapan la kan ~~!
  3. Natrah Mohd Said
  4. Nabila Faryzza
  5. Wanita Mutalib
  6. Panggil Aku Han
separuh pun jadi kot. sebab hari dah gelap. kena balik rumah Puan Nenek sekarang. adey-chiau.

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.