Pengikut (Blogspot)

Isnin, 7 November 2011

Day 11 : A picture of favorite memory

hello semua, selamat petang...

last question should be answered today. esok adalah hari yang sibuk, i assumed. hari ni favorite memory aku nak tuju pada zaman bekerja. no more zaman belajar-belajar lagi. i think by now, i should appreciate kengkawan di tempat kerja terutamanya Teamcoat. reason : I have learn so many here. emm, terabur English aku.  


From left : Aku, Cik Hawa, Adik Mai, Cik Shida, Kak Hawa
gambar ni di-capture oleh seorang pakcik Perancis yang mengaku diri sebagai Project Manager di Kuala Lumpur. ntah menipu ke ape aku tak tau ler.

but still I want to thank him. lepas borak-borak selama 10 minit, pak cik ni me-volunteer-kan diri untuk capture picture aku bersama-sama dengan gang rumah sewa.

kenape peristiwa ni bermakna untuk aku? sebab for the first time aku naek flight. tu pun ditaja oleh Ncik Bos Botak. first time jugak, aku walk lone ranger ke tempat asing yang aku tak tahu ape rupa kawasan tu. first time jugak aku belajar jadi berani-berani ayam. 

it's a good memory in Sabah. teringat pulak kat Ncik Wan Teksi. selalu beliau wish untuk raya. ntah-ntah dah lupe aku kot. dan gamba ni jugak di-capture dari kamera itu dan tak mungkin berpinjam kamera itu lagi. aieh, selama beberapa bulan ni. aku decide. banyak benda yang aku kena tinggalkan. mungkin ade hikmah di sebalik semua ni. 

okeh, mengarut terlebih. adey-chiau.

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.