Pengikut (Blogspot)

Selasa, 4 Oktober 2011

si riben yang cacat

hello semua, selamat petang...

entri nombor tiga. standard; kalau aku duduk office seharian. esok mungkin aku akan pegi Banting; site visit bangunan sub-station yang ade berlaku kejanggalan tanah. 

tadi aku pegi mengular lagi. langsaikan hal berkaitan dengan Affin Bank aku; ATM card so what-ever yang melibatkan hal-hal personal aku. bile buat urusan bank ni aku terfikir dah nak berjimat cermat. ahaai.

okey; bukan nak cermat sangat la. lepas makan aku singgah kedai Rambo yang di-pronounce oleh Ncik Caah sebagai Rainbow. serius aku bayangkan pelangi tadi. sekali bile sampai, tengok ejaan pada kertas order terbayang pulak wajah si Macho ni

Geli aku tengok peluh-peluh
ade seekor kucing comel di Kedai bernama seperti lelaki handal bersenjata ini. tapi aku bukan buat layan sangat pun. waktu mengular dan tak selamat. aku pentingkan makan kemudian kembali ke pejabat. tapi budak-budak kan. ape yang die tahu? dok geleseh-geleseh aku biar lagi. 

tapi tetibe aku rase macam ade geli-geli kat kasut aku. aku ingat Cicak-cicak di dinding atas kasut aku. dengan tindakan rase takot, aku terus baling kasut aku ke hujung kedai. bile tengok-tengok balik; benda yang aku sangka cicak tu rupe-rupenya tali kasut aku. jaahaaat! cilake punye makhluk berbulu!

Si riben yang cacat
kucing ni jahat. aku tak pernah membenci kucing sedalam ni. nak tau ape die buat?? aih! sedih. Cikilalang pun tak jahat macam ni tau. okey la, Encik L cakap nak datang sini jap lagi. boleh pulak aku nak ajak beliau pegi Selayang Mall beli kasut. tapi itu tak mungkin terjadi. adey-chiau

1 ulasan:

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.