Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 19 Ogos 2011

kekuih raya untuk mereka yang bersama Teamcoat

hello semua, selamat tengah hari...

hari ni hari jumaat. bulan puasa. produktiviti serupa dah kurang. nak raye kan??? semua takde mood nak kerje lagi. nak raya wey ~! baju raye dah siap jait ke belum?? hahahaha ~

ketiadaan Ncik Bos di office menambahkan rase ketenangan dalam hati. yang pasti esok ade meeting. mari ramai-ramai kene hentam. 

typical malay office with political heart of Ncik Bos memang mengembirekan bile bulan puasa. sebab client akan dapat kuih raya. rakan taulan office dapat ape??? dapat jadi dispatch a.k.a tukang hantar kuih raya. bulan puasa kan bulan bersedekah. 

setiap kali masuk bilik Ncik Bos mesti kene ceramah pasal kuih raya. siap warning lagi kalau makan kuih raya tu sendiri berdosa tau. sebab Ncik Bos dah tulis alif-lam-lam-ha (Allah). ayuk... tak tau ~~~!

alamak, kuih raye untuk Ncik-Ncik Askar ade separuh lagi tak hantar la, tu semua musuh-musuh Ncik Oli. next week ajelah hantar kat askar-askar sebab diorang keje balek pukul 0230 petang bulan puase ni. serius tak aci!

okey la. tu je cerite pasal kuih raye mania kat office aku. tak tau la pulak office orang lain macam mane cerita die. 

Kuih raya beli dekat Panjang. seedapp ~!
korang dah beli kuih raye untuk keluarga korang? aku ade la sejenis dua jenis tiga jenis taun ni. buat makan sebelum raya. wahahaha ~! ade pulak??

taun ni macam takde mase nak buat kuih raya sendiri. samperit pun tak terlayan la... okey, selamat berbuka puasa semua, tapi lagi 6 jam la kan?? adey-chiau


2 ulasan:

  1. Wah nak jugak semekut raya free.. hehe.. kak ijan dah buat awal2 hari tu. lepas tu dok asik makan tak tau ler sempat bertahan sampai raya ke idak.heheh... :D

    BalasPadam
  2. hehehehe...

    takpe, kak ijan expert buat kuih raye. kejap je settle~!

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.