Pengikut (Blogspot)

Rabu, 13 Julai 2011

meggi mee

hello semua, selamat tengah hari...

hari ni aku nak puase, tapi mengenangkan Cik Shida ajak aku pegi site takde lah aku niat pagi tadi. tapi ape ke hal jumpe Ncik Bos pagi tadi suruh aku duduk office je kateye ~ ke kata kau? cilla ~~ betul lah!

okey; nak cerita pasal ape eh? pasal Sabah bah. sepatutnya dari minggu lepas lagi kau sudah up-date bah. 
** ejek cakap Ncik Wan Teksi! hahaha. 

last week, aku terbang pegi Sabah lagi. this time aku amek pegi taklimat tender structure repair kat Politeknik Kota Kinabalu ~ this time destination is far away from to-wn ** ejek Ncik Bos pronounce pulak... hahaha.

kedatangan kali ni aku lebih slum-ber dari yang lepas. tiket flight sudah diselesaikan oleh Adik Pit. last task aku bagi before he leave Teamcoat. yang tak settle ialah bilik hotel yang aku nak tido. 

aku mengharapkan Ncik Wan Teksi yang memang dah jadi pemandu teksi utama aku mase lawatan yang first. tapi beliau pun tangkap lam-pi macam aku jugak. at last mase on the way bertolak g KLIA aku conform-kan dengan harga bilik yang agak mahal. kalau aku lelaki mat salleh mat arab yang lone ranger, dah lame aku book masjid yang berhampiran nak tido. dah boleh aku songlap jimat duit company tak payah bayar duit hotel. 

a day before, aku dah bergaduh dengan Encik L dah. beliau pakse aku jugak choose Tang Dinasti ~ hotel bersih, cantik and affordable kat Kota Kinabalu. tu lah Encik L cakap ulang-ulang kali. yelah; beliau baru dua kali pegi Sabah, aku pulak dah pegi sejak aku kenal Cik I lagi kan?? [situasi terbalik]

dengan membuat degil yang amat; aku akhirnye mendapat hotel yang ala-ala rumah flat. lift die serius sangat horrow. nasib baek bilik hotel tu menarik ~ sebab semua perabot ala english style berwarna putih. sejuk hati aku. 

kekadang aku fikir Ncik Wan Teksi not too sensitive enough. ape ke hal aku perlukan dapur so what ever kalo takat duduk setengah hari dalam bilik? adeyh ~~! 

tapi sebenarnye memang salah aku tak dengar cakap Encik L. kalau aku dengar cakap, mungkin aku boleh beli Pasar Philippine untuk Puan Mak aku.... hahahaha. 

and one more thing; one more thing should be regret kan... aku makan meggi je for lunch that day. sebab aku rase macam membazir je tempah hotel kalau tak gune dapor die.... ape-kah???


rasmi dapur hotel punye pasal....
okey, isu meggi dan bilik hotel dah selesai. nanti nak cerite pasal Ncik Wan Teksi bawak aku jalan-jalan pulak. paper work untuk Masjid Al-Mujib on going. adey-chiau.

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.