Pengikut (Blogspot)

Rabu, 20 Julai 2011

first belonging sudah jahanam!

hellooo semua, selamat petang....

today is wednesday. sepatutnye bukan wordless ke??? suke aku la nak bercakap banyak-banyak an an an? okeyh! hari ni hari cuak saye. kalau korang tak cuak ke bile gambar majalah yang ade Ncik Bos; korang conteng punye conteng sekali bos dapat majalah tu? aku siap buat back up plan tuh nak support evidence kot-kot masuk dalam mahkamah office nanti. office aku ade mahkamah? dah macam cter tahajud cinta. korang jangan aku masuk jadi watak Citra... satu-satu bukti kezaliman aku keluarkan jap lagi... enooough!

okey; korang boleh usha entri ni ..my boss!! kalau nak tengok majalah Ncik Bos masuk yang mane. aku tobat tanak letak majalah Ncik Bos sarung head-phone kat sini. buat tutup pintu rezeki aku jer nanti. sape pulak nak belikan angry bird doll versi RM15.00 bulan depan untuk aku nanti? parah-parah! 

selain dari tu, aku pegi site visit tanah kosong untuk buat kedai menjual daging ayam area Selayang. macam tu la proposal Ncik Bos lebih kurang. yang lebih sadis aku kene pegi dengan arkitek. memang aku selalu ade prob dengan this profesional pun. padahal diorang okeyh aje... 

yang bhale sangat kan, die nak ukur tanah milik client yang memang di-estimatekan itu. aku pulak bawak pita tape bodoh yang berpanjang 7.5 meter panjang. ape ke he yoob?? dengan gaya malas nak layan, aku terus bukak pita untill the end of measurement can count moreover sampai tercabut si spring di dalamnye....

sedih weyh ~! inilah pita tape yang aku beli since graduate dengan gaji pertama bergelar engineer... sekarang dah tak boleh gune lagi... spring dalam sudah bengong! aku memang menghargai bende-bende yang pertama ni soo well... paham-paham saje la kan??

lepas tu Encik Arkitek boleh bagi cadangan nak tinggal benda tu kat situ jer... bro ~! lu ni arkitek, sentimental value lu mane??? marah aku dalam hati. padahal die tak tau pun tu first tape aku kan?? salah kau jugak mastura...!

nasib baek ade test pen Encik L dalam kereta aku, boleh la aku bukak balik semua skru yang ade... ingat masuk setengah terus okeyh. tapi same jer... tableh nak masuk dah la....! memang hampeeeh!

Jahanam tape aku! seeedih!

milik Encik L, penyelamat aku hari ni!

tapi ni agaknye balasan sebab aku lukis head-phone kat muka bos... doumo summimasen~!

eh??? pejabat dah kosong lah... dah nak maghrib lak tu... mari lari diri dari office; malam nanti muncul smula....!

Punno tak punno???
okey; adey-chiau areelala.... 

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.