Pengikut (Blogspot)

Ahad, 24 Julai 2011

entri untuk Linda Topo

hellooo semua, selamat malam ahad...

bencinye, hari dah ahad. hidung masih tersumbat, kelopak mata masih melekat. some how macam bosan amat duduk atas rumah sengsorang; baeklah turun Bilik Projek untuk online. sedikit manfaat masa kat sini. 

pagi tadi demam macam dah okeyh, berbekal RM30.00 ubat-ubatan kat Klinik Rawatan Islam Bangi. siap boleh pegi kenduri cukur jambul lalu singgah ke Sungai Buah untuk beli durian dan cempedak untuk dimakan bersama seisi keluarga. punye bahagia ~~! 

tapi mase on the way balik Selayang, kepala menjadi berat sangat. simptom kat atas mula menular ke tubuh gem** milik Cik Mastura Cantik yang terpaksa disebut oleh Encik L di saat aku merajuk yang dibuat-buat. ah, pelakuan cinta yang naif lagi!

mengarut lagi! sebenarnye aku ade janji satu entri dalam diri aku. last week, yang aku sepatutnye publish untuk jadikan hadiah untuk Hari Jadi seseorang. wahahaha ~ keje nak simple; tulis entri untuk hadiah Hari Jadi. bagus ko punye cengelat Mastura??? ahahaha

first of all; walaupun aku dah pernah wish dalam facebook last week; i want'o wish a very happy belated birthday to Cik Linda or i always called her Nda as her request (ye ke?)

kenape aku perlu tulis entri untuk insan ini??? gila skema nak tanye, anyway she is my real friend, memang tarra tipu-tipu punyee oouh! 

aku kenal Cik Linda lebih kurang umur gadis sunti 16 tahun tau; mase tu aku tengah skema sikit belajar dekat Sek Men Teknik Selangor, Sungai Buloh. alah, kalau kat facebook ke; friendster ke link die tulis BRIOT tuh... emm kat situ lah aku mule mengenali cik ini...

mase umur 16 tahun tu, aku agak kerek dengan beliau yoo ~! maklumlah, lu sape wa nak kawin kawan beb? waa ade 7 orang pengikut dari KKB yoo ~~! ape waa kesah same lu??? macam tu la lebih kurang cerita die an an an???

tapi bile dah masuk usia 17 tahun macam tu; adelah beberapa konflik dalam diri insan yang bernama Cik Linda ni and aku budget aku counselor yang boleh nasihatkan beliau serba-serbi.... giler naif time tu la kan... siap ade satu buku untuk mengenal siapa Cik Linda ini. serius tak serius aku??

dengan segala tingkah laku poyo itu; well I am pretty sure yang aku memang kenal sangat la ko Nda, ko jangan nak tipu aku okeyh?? ade gaya berlagak kah aku???

macam nak ingat satu bende la... kite pernah gaduh besar rite? that time aku baru mula masuk matrikulasi lah. entah pasal ape dok msg bende bukan-bukan. lepas tu kite lost contact sekejap sebab aku kenal Cik Paripari Cumel dan malas nak layan kau. sorry beb ~ perasaan tak matang sangat naif time tu eh??

anyway, orang cakap kalau dah serasi tu eh, friendship always never end. menjelang aku masuk UTM; aku sendiri dengan tebal muka pegi contact insan ini. waah ~! mase ni beliau dah start keje dah. ye la; satu prinsip Cik Linda dengan aku. takkan mula contact dengan aku dulu. I don't know why; but she still my friend. 

a lot of things, i shares with her till now. yea ~~ she is a very good listener of mine. every single stories of me memang ade dalam kocek die la... kalau die nak bukukan pun aku rase dah cukup tebal da kan skang ni... acheh ~ budget cerita cinta kau menarik ke Mastura?

last paragraph of puji-puji Cik Linda, I wanna shares that yang sebenarnye aku dengan Cik Linda ni satu kelas mase Sekolah Kebangsaan Agama Batang Kali. tapi kitorang tak jadi kawan baik pun time tu. 10 tahun lepas tu, baru jumpe balik and make friend. betapa nak tunjukkan Allah SWT tu Maha Kuasa; jodoh dan pertemuan itu tiada kompromi memang anugerah dari Maha Mengetahui. 

pengajaran yang aku dapat ialah hargai siape yang ade disekeliling kite. not to ego menyampaikan kasih sayang sebab siape lak tau pertemuan dan perpisahan yang akan jadi kan??

aku nak tepek satu gambar ni bagi Cik Linda touching. pensel yang beliau pakai dan kasi kat aku simpan kan. ade lagi la kan??? jap kire umur pensel ni ade kat tangan aku eh; 24 23 22 21 20 19 18 17. waaah dah 8 tahun ade dekat aku la Nda pensel ni. ko tanak amek balik ke??? ko mesti touching sangat kan? dah dah lap air mata tu... **mood sangat perasan ni ~~!


Jangan siape berani hilangkan ini Shaker hitam.
orang itu akan mati ~! macho tak?
dah amek hadiah ko Nda, jangan mintak aku hadiah lagi. dah tua-tua tak payah hadiah sangat. carik pakwe bagus lagi. lepas tu kenalkan kat aku okeyh ~~!

okey lah. sebab aku demam. bahasa sastera aku menyorok kat bahagian belakang kepala. kalau tak demam, dah 5 entri aku up-date. giler kental kan??? adey-chiau

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.