Pengikut (Blogspot)

Ahad, 17 Julai 2011

cinta nak datang, datang la...

hellloooooooo semua, selamat tengah hari,

jom start review buku yang aku baru bace. buku ni dah lame ade dekat blog tuan tulis novel, Nuril Bahanudin entitled ... Tentang Sesuatu ... tajuk novel: Ku Rela Cinta Ini Bertamu. cerite percintaan la kan, dah terang-terang ade tulis perkataan cinta kat tajuk novel tu. ha ha ha. 

cerita ni actually Cik Linda yang kenalkan kat aku mase aku duduk menganggur kat rumah. adelah dalam setaun yang lepas. akhirnye terbit novel ni kat pasaran. ya beda bedu.... dapatlah aku tahu kesudahan cerita cinta selepas kahwin ni. 

cerite ni mendukung tema dan persoalan yang biase je dalam cinta. yang cinta tu perlukan kejujuran dan sifat berkongsi segala suka dan duka; once ade problem takde la isu salah sangka dan lari dari rumah terjadi kan kan kan??

cerite bermula dengan situasi si Balkis tu pernah secara tak sengaje melakukan hubungan dot dot dot dengan Daniel Muaz yang mabuk. salah masuk bilik ape ntah. demi menjaga maruah; terus je kahwin tanpe perasaan cinta. macam tu la. ade lah beberapa konflik sampai anak mati sekian sekian. 

bagi aku word yang terkesan dalam novel ni pada aku sekarang ialah 'kalau kita pandang satu bende, teringat kat seseorang, maknenye orang tu tengah ingat kat kita jugak' 

sampai sekarang aku asyik tanye kat semua orang, betul ke??? aku suggest kepada sesape yang bosan dan nak tau cerita bercinta lepas kahwin. boleh la beli novel ni. dah nak buat novel nombor dua entitled Sayang Aku Cinta Padamu. 

Paksa ke Rela???


biase novel ni; tahap best boleh bagi 3/5. ade jugak kate-kate jiwang yang boleh aku bace untuk Encik L. not bad at all... adey-chiau.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.