Pengikut (Blogspot)

Selasa, 19 Julai 2011

baju pakai hari-hari

hello semua, selamat tengah hari...

hari ni hari selasa. hari yang Ncik Bos carik aku. tapi aku sendiri takot nak jumpe. mungkin aku dah takde semangat sangat nak keje sekarang ni. tak pun, sedikit besar kepala dengan Ncik Bos. 

hari ni nak cerite pasal Majalah Rapi this month yang Cik Hawa dah beli; muka depan terpampang muka Ngasriah Ngasri yang jadi cover person share maksud cantik dalam majalah ni. tapi tabahkan beliau?

Ibu tunggal tabah~!
okey. sambung cerita lagi. bukan isu ni yang aku nak cerita. tapi cerita pasal baju pergi kerja. nanti boleh pengaruhi mood seharian kite. ade betul kah Faruq Bhai???

Wanita seindah mutiara! Adey-chet!

Majalah Rapi bagi tips; pemilihan warna baju yang sesuai untuk pergi keje ikot hari. hope dapat bantu kite menyelaraskan mood ikoot hari, kononnye! ade style la ~~~!

hari isnin,eloklah kite memakai baju putih. dengan mendokong warna yang suci, mood yang blues akan naek. segala keputusan yang tergendala last week akan berjaya diselesaikan. iyoola tu???

Kurus. Seksi.
Gemuk? 
bile masuk hari selasa, Majalah Rapi cakap kene pakai baju warna purple or pink. hari berkasih sayang katenye. boleh menjana fokus dalam kerja. kalau berkomunikasi dengan orang pun flow senang je, tak de lah serabut or marah-marah. tapi kalau dah Ncik Menarik Minda tak hantar batu, nak cakap lembut-lembut macam mane pulak kan??? kah kah kah. 

Fariza dirisik in pink!
hari rabu pulak, suggestion color is blue. hari kite beraman damai dan bersatu padu. aku pun tak pasti mood tenang kenape yang kite kene tenang. kalau takde elemen gelabah macam mane keje nak siap eh?? wondering jugak?

Jom try fashion avatar esok??? Chare lah ~!

hari khamis ramai-ramai kite pakai warna kuning or orange. mungkin akan mengurangkan stress. sebab warna ni menyalurkan sinar ceria, bertenaga dan fokus pada pemakai die... kasi gelak tawa sikit, kasi gelinjat sikit hari khamis yuk??

sebab gelinjat lah berjaya amek gamba dengan retis u!

hari jumaat ialah penghulu segala hari. pakai baju warna hijau. uhuuuu ~! yang menggambarkan diri yang tenang terhadap tugas. kurang pula cikadak terhadap waktu rehat dan mengurangkan perasaan untuk mengular ke mana-mana. ade kaitan ke??? tak pun ~! nak mengular pun kene tengok baju color ape ke??? huhu!

Gambar ketika slim. sekian!
hari sabtu adelah hari meeting. ape kate kite pakai baju warna merah. sekali Ncik Bos hentak meja, seploh kali kite balas. tak pun, sekali bos tanye kite payment, lima ploh kali kite bising naek gaji. **cadangan dalam kepala otak-ku sahaje. dalam meeting, duduk diam-diam kat belakang macam Cikilalang menyorok takot kene siram air. hahahaha.

Chubby yang cute ~! 
hari ahad. hari cuti. tapi kalau kene kerja jugak macam aku. elok lah kite pakai baju warna hitam dan kelabu. serius buat keje konon dalam mase yang same cakap dengan orang lain yang ajak korang pergi karaoke or shopping or tengok wayang tu leave me alone! booleh?? tunjuk protes jugak dekat Ncik Bos. adekah ini makne kehidupan, kehidupan misteri. 

kahwin ke keje Jah?
okey, mengarut. takde isi. useless. mari kite fikir. kite perlu ke JKR atau ape??? adey-chiau!

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.