Pengikut (Blogspot)

Khamis, 16 Jun 2011

dendam si S

hello semua, selamat petang...

mengantok. tetido di sofa milik ofis; nasib baek Adik Pit yang kejut aku, kalau insan-insan dekat depan rumah beliau macam mane?? hahahaha. abaikan...

bosan. perasaan membelenggu jiwa. duduk di ofis seorang diri sekarang ni. masih menunggu Fish & Chips dalam Cafe' aku untuk masak. duration 2 jam dari sekarang.

senggang. senggang sangat ke waktu aku? takde la pulak. banyak keje tapi takde semangat pulak nak buat. malas-malas. 

duit. kuasa dunia yang utama. zaman sekarang; pucuk ubi yang tumbuh liar pun kene beli kat pasar malam harga RM2.00 satu ikat. 

duit. yang mencipta duit bukan bangsa Yahudi ke? super bijak sampai berjaya mengurangkan kuasa emas dan dirham dalam muka bumi ni. cerita lame dah.

duit. makin korang taksub dengan duit. makin susah korang nak jaga. 

duit. makin tinggi impian yang korang bina. makin tinggi nilai duit yang ada dekat dalam-nya.

duit. bagi aku penting. akhir zaman, kenelah sama-sama masuk/adaptasi dengan dunia yang perlukan duit. kene la ade ilmu macam mane nak jaga duit. hope to be jangan sampai jadi hamba duit.

duit. duit claim aku Ncik Bos belum masukkan lagi... boleh tak?? aku nak luku kapla beliau?? hakhakhak. cakap je berani; depan macam semut. adeychet!

duit-duit. aaaargh topik duit memang tension~!

duit. aku memang tak reti nak manage.

duit. aku beli majalah Personal Money. konon nak blaja manage duit. tapi beli pakai duit jugak tu??

takde idea. kering kontang otak ku umpama berlari-lari di padang pasir mencari si oasis berhampiran ~~! adeychiau!

Kalo bace buku ni, susah tido malam. mata ade huruf S

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.