Pengikut (Blogspot)

Selasa, 3 Mei 2011

number one in row

hello semua, selamat petang

hari ni dah selasa. aku baru je balik jumpe Tuan-tuan Askar; bincang satu dua masalah yang berlaku dulu, kini dan selamanye. poyo je bunyi kan?

malas. simbol insan yang paling kejam dalam dunia. ye; aku memang berlaku zalim pada diri aku sekarang ni. malas bertempat, duduk atas kerusi empuk milik Dato Nasir untuk staffnye. giler~!

minggu lepas such a great weekand. first time ever driving at 0300 o'clock; morning punye cerite la. semata-mata  untuk melunaskan tanggungjawab terhadap nakama-kun! Cik Fariza sangat bising kesekian kali sebabnye aku dah janji nak datang malam tapi pukul 1200 malam still makan-makan dengan adik-adik praktikal bersama Cik Hawa kat Mc Donalds Rawang untuk alas perut selepas melalak selama 2 jam dekat Bintang Gemilang. terasa Farahdiya la aku malam tu... hehehehe. 

kesian actually dengan Cik Fariza sebab dah janji kan? siap promise dah siapkan tempat tido aku, aku datang tinggal landing jer. aku rase bersalah and sangat touching bile diperlukan dalam majlis kesekian rupa. thanks yer, nakama. 

dipendekkan cerita. alhamdulillah dalam lepas zohor, Cik Fariza menjadi risikan orang; Ncik Yeppul dan bakal ditunangkan pada bulan tujuh nanti. 

pasal merisik yang aku belajar; 

(1) mase ni lah perkenalan antara kedua belah pihak. masing-masing mesti tunjuk kesudian dan keselesaan masing-masing. kalau pihak lelaki mesti tunjuk cincin tanda while pihak perempuan kena la jamu pihak lelaki dengan seadanya. memang adat melayu tu indah; lelaki takkan balik dengan tangan kosong, mesti ade balas ke dari pihak perempuan kan?

(2) sebagai tanda hormat pasangan kat ahli keluarga masing-masing kot. yelah, zaman sekarang ni kan pasangan semua dah carik sendiri but somehow there's parents decision (restu keluarga) sama ada perhubungan ni boleh diteruskan ke tak. Parents jugak take part in receptions budget, sebab diorang yang berbincang pun; bukan anak-anaknye... 

aku sebagai kawan rasa sangat teruja. mungkin lagi lebat dari Cik Fariza sendiri. yelah, kalau ikotkan Cik Fariza lah kawan aku yang mendahului kitorang semua dalam hal-hal yang melibatkan hal-hal perkahwinan ni. she is the first in row. macam mane la aku tak excited. 

ucapan aku kepada Cik Fariza; semoga perhubungan beliau dengan Ncik Yeppul kekal sampai pintu syurga or masuk dalam syurga sekali gus. chill and be cool untuk menghadapi majlis pertunangan pulak yer...?

Her great time!


sampai sini dulu la entri untuk hari ni yang mungkin macam sampah. kalau aku rajen nanti aku up-date lagi. aku memang malas nak menulis ni. aku fikir nak ubah angin la... dah bosan dengan kerja... any idea??

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.