Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 6 Mei 2011

kereta


hello semua, selamat malam....

malam ni mungkin malam tulis blog. actually aku cube alihkan satu pages yang aku pernah buat kepada cerita blog sebab rase page tu tak berapa penting. ni kira macam cerita-cerita dari page tu yang aku suke nak simpan; hal Cik-Cik Nakama aku yang sengal. 

Cik Cik Nakama aku memang suka perkotak-katikkan impian aku. bukannye impian yang sebenar, tapi kebanyakan impian yang memang tak logik akal memang diorang bagi perli sekali. barulah aku tergadah 5 minit. 5 minit je pun.... ahahahaha

Meh bagi free satu?


aku paling suka kereta Volkswegen New Beatle. ape pun orang kutuk aku still dengan pendirian cakap kereta ni paling comel, paling bagus dan paling cantik. kalau ikot pasaran sekarang ni suku juta kot. ape jadah gune banyak sangat duit untuk kereta kecik macam tu? pelempang dapat??? hahaha. 

impian tetap impian kan. dialog antara aku dengan Cik Waniey malam ke petang, tak ingat dah aku. tapi tengah cerita pasal kereta idaman, hidup akan datang dan bla bla bla la....

Aku : Makcik, agak-agak aku dapat tak pakai Beatle mase aku keje nanti?

Cik Waniey : ada dua kemungkinan; satu dalam jangkaan dan satu lagi luar jangkaan. 

Aku : dalam jangkaan tu macam mane???

Cik Waniey : kalau dalam jangkaan macam; ko ni kerja macam nak mati. wat OT, buat business kecik, takya tido sangat agak-agak dua jam sehari. make sure tetiap bulan ko dapat dalam RM4000 duit asing just nak bayar duit kereta ko. memang takde hal punye la ko nak pakai kereta tu nanti! (penuh confidence bercerita) 

Aku : Betool la tu, tapi ko dah giler ke nak buat banyak-banyak keje dalam masa satu hari?? bila aku nak enjoy??

Cik Waniey : macam tu ko kene amek langkah luar jangkaan....! 

Aku : haa? aku kene kawen dengan anak Dato' ke? mane lah anak Dato' nak pandang aku ni. takde rupe pun (memang down rendah diri ni)

Cik Waniey : memang la, tak semestinya ko layak kawen dengan anak Dato'. jadilah sugar baby ke, tak pun melacur okey ape? berapa hari je sebulan kan, kalau ko satu malam dapat income RM500. sebulan baru 8 kali Mas; apela sangat kan? 

Aku : hahahaha; nanti aku bgtau kat Tuhan yang aku buat ni semua sebab nak beli kereta, ye tak??

Cik Waniey : Okey jugak tu~~!

sambil gelak perli yang nyata. hampeh betul. tapi Cik Waniey! aku rase dalam 2 3 tahun kalau takde dugaan berat, aku mampu pakai kereta ni kot??

Kalau dapat ni pun ok ape?

kalau ingat balik, sangat rindu bilik zaman belajar. rumah sewa tak same dengan bilik L05. chow dulu. ade up-date akhir lepas siap slide show bos kejap lagi. yeeeha!

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.