Pengikut (Blogspot)

Khamis, 19 Mei 2011

Day 10 - Someone who come into your life unexpected and make an impact

hello semua,

malam ni aku lebih santai. malam semalam, disebabkan over-caffien aku telah berjaya memuntahkan diri dan tido tergolek tanpa boleh berbuat apa-apa. malam ni mungkin lebih sihat dari semalam. alhamdulillah. 

sambung jawab soalan la yer... banyak jugak yang aku hutang. tu la menggatal nak jawab soalan. akhirnya aku sendiri tak tertanggung.

tapi bile fikir-fikir balik, soalan-soalan ni semua lebih kurang sama. emm, misalnye soalan kat atas ni... memang same je jawapan aku. maybe lain orang tempuh lain pengalaman kan...

bagi aku siape yang berjaya membawa impact pada hidup tu mestilah orang yang kita sayangi kan?? pasalnye... 

dalam hidup aku ni, hanya dua orang jer yang berjaya memberi impact besar dalam hidup aku. seorang tu lelaki dan seorang tu perempuan.... 

rasenye kalau orang yang selalu take care and sibuk-sibuk for sure dapat agak siape... an an an??

manusia pertama yang berjaya memberi impak yang mendalam dalam hidup aku ni ialah Cik Paripari Cumel. boleh kata beliau yang merubah segala aspirations and inspirations. beliau banyak ajar aku erti hidup dan kebahagian. beliau bukan seperti sahabat tapi saudara kandung. masa aku tengah bersedih dulu-dulu, beliau pernah text me dengan 'dua sahabat yang baik itu akan sentiasa dilindungi oleh arasyh Allah' kata-kata ni jugak la yang jadi pendorong semangat aku bertahun-tahun hidup single.... yeeeha~~!

ok, manusia nombor dua yang berjaya amek hati aku, melakar hari aku dan menenangkan jiwa aku. of coarse la Encik L. kalau aku tak kenal dengan Encik L, mungkin aku tak bersemangat kerja macam sekarang. Encik L memang bagi aku semangat dalam apa jua yang aku buat. kalau mula-mula masuk kerja kat tempat kerja yang tak best dan kena buat semua benda ni, aku give up! nak carik keje lain macam takde pulak kan? so, ape pendekatan yang Encik L bagi kat aku untuk compliment Ncik Bos. macam mane aku nak uruskan kerja-kerja yang bukan engineering yang aku selalu merungut kat beliau. kehadiran Encik L dalam hidup aku yang aku sangat appreciate ialah the way beliau selesaikan problem. aku selalu ikot ape nasihat Encik L and finally sekarang aku agak selesa kat company ni. padahal Encik L ni bukan orang yang belajar tinggi pun. semangat yang beliau ada sememangnye burn me up tooo!

Latest family picture!

sangat bersyukur dengan apa yang diturunkan Allah. chow ~~! 


Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.