Pengikut (Blogspot)

Khamis, 7 April 2011

saya marah ~!

hello semua, selamat malam....

hari ni seminar satu hari. ingat boleh lari dari kerja tapi tetap rase sangat tertekan. aku pepagi dah kene maki dengan Ncik Bos pasal fail putih. sungguh tak pasal. sampai ke petang anger tu tak hilang. selalu macam dah surut. tapi hari ni tak lagi. mungkin terlampau banyak sangat aku ingat benda-benda lepas yang dah jadi. pun tak baik jugak untuk kesihatan aku skang. 

macam mane eh? kite tanak marah-marah... macam cool je nampak. hari ni memang aku sungguh tak cool. rase macam nak berhenti keje pun ade. honestly ~!

tapi sebagai manusia yang berakal hampir waras sekarang ni, aku takkan berhenti keje sebabnye memikirkan status kewangan yang aku sedang kumpul untuk menjelang hari bahagia aku mungkin dalam setaun dua lagi. mungkin kat sini harus aku menapak kan?? 


Talipon memang satu agen pelepas kemarahan!
situasi aku kat atas ni pernah jugak jadi. mase tu aku nak g site Rawang; takde kereta lain yang aku boleh bawak selain dari Si Kemkembara yang sesuai nak masuk dekat selut-lecak itu... mase tu pulak, dispatch guna Si Kekem pegi mane ntah. janji nak balik pukul 0300 petang, dekat pukul 0400 petang still tak nampak muke. serius syaitan berjaya pujuk untuk menambahkan kemarahan aku berganda bertingkat-tingkat. 

aku keep calling Ncik Dispatch; dengan harapan Si Kekem boleh sampai sekelip mata that I know that it doesn't. yang paling tak boleh bla, sampai ke voice mail jua tu tungu deringan telefon tu, lalu aku jerit. 'aku nak guna kereta sekarang!' aku budget la Ncik Dispatch akan call 144 untuk dengar panggilan bersuara aku yang aku sangat rasa tak mungkin sekarang ni. macam tu ke ciri kemarahan yang sejati?

hari ni hati aku sangat bengkak dan berbuku, bile satu fail yang dicari itu tak dijumpai dan aku memang sampai lambat kat pejabat... memang bala nak datang kot.

macam ni la, waktu aku nak tulis blog ni, aku tak tau nak tulis ape actually; tapi aku dah nak copy gambar orang dok menjerit kat talipon di atas; ade pulak aku singgah blog motivasi yang ber-link seperti Method to Keep your Anger Under Control

(1) Lari dari situasi. ni memang aku cube buat tadi, seeloknya aku bergegas-gegas ke seminar untuk meredakan kemarahan aku yang serius memuncak. aku ni sebenarnye memang sangat cepat marah bile aku tengah mamai-mamai begitu... tapi ape kan daya, hajat aku tak kesampaian... tu yang agaknye marah tak habis! 

Jangan Budget Pengantin Sangat La~!

(2) Hilangkan marah dengan buat aktiviti fizikal. emm; mungkin aku dah reda sikit marah lepas jer aku makan megi cup perisa tom yam. yummy ~! lupe pada maki-makian bos 'Fail putih tu tak wujud!'

Craving for it rite now!
(3) Merasakan makian itu lucu. ni aku tujukan khas untuk Ncik Ca'ah yang telah menggula-gulakan msg bos yang berupa fail putih itu tak wujud kepada; fail tu sudah Puan Kak Ila tukarkan kepada fail hitam. serius bengang boleh hilang separuh!

We lost our control!
ni je la takat ni. kemarahan aku sebenarnye makin menaik bile Encik L kata; orang bodoh je fikir negatif. Am I??

bengang. chow. 

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.