Pengikut (Blogspot)

Rabu, 20 April 2011

kau perempuan, tapi fikir macam lelaki

hello semua, selamat tengah hari

hari ni keje la macam biasa. tapi keje duduk ofis jer... hari ni macam kenape aku cepat marah. aku lately; asyik nak baran. macam mane nak stop kan semua ni?? kalau boleh nak hidup ceria, mulakan dari hati yang ceria kan? lalala ~~~!

sesejak aku demam cinta ni; minat pulak aku nak terjah buku love motivation ni. yelah; tak pernah bercinta kan. tambah la ilmu satu dua. pengalaman dah zero... ahakz ~! serius jijik. 

buku yang aku up-date semalam tu; aku nak review sikit. aku rase menarik dan boleh nak share. mungkin penulis ni memang lelaki sejati ~ so, i am predict that he shares everything; what are man desires from woman as their partner in life. lebih kurang macam tu la.

aku boleh wat conclusion awal yang buku ni sesuai untuk dua golongan; wanita yang dah janda yang berusaha nak dapat laki baru. tak pun; orang yang memang ready nak mendirikan masjid dalam setaun dua ni. mungkin buku ni dapat buat korang laki kenal pasangan korang... acheh, ke-promote-an aku memang melampau sikit la kot... 


Steve Harvey ~ writer
emm, mase dalam prolog buku ni, Steve perkenalkan diri sebagai DJ radio. mase buat satu segmen cinta time keje kat radio tu; beliau dapat dengar luahan wanita. pastu pusing-pusing ikot belakang, depan, kiri dan kanan beliau boleh la paham; ape yang masalahnye perempuan dengan lelaki ni. tu yang beliau dapat keluarkan buku tajuk ACT LIKE LADY, THINK LIKE A MAN. 



Steve cakap dalam buku ni; lelaki fikir perempuan ni PENDORONG, KESETIAN dan SIMBOL SEKS yang mereka nak. ok, bace entri ni dengan open okey... ni cerite pasal lelaki nak kawen dengan perempuan. Steve beranggapan kalau seorang lelaki dah dapat pilihan yang tepat macam kriteria kat atas ni; for sure perempuan ni akan dapat status ikan belaan instead of ikan mainan. pelik-pelik jugak bahasa buku ni. 

tapi yang lagi menarik pasal buku ni; it gave us a guide to make a decision before make a future step with partner. lima soklan killer dari perempuan sepatutnya tanye pada lelaki sebelum decide nak kawin. quit helping rite??

ok, malas nak kaboo panjang-panjang pasal buku motivasi ni. kalau minat beli la, skang ade translation dalam bahasa melayu. bukan nak racist tapi nak jimat. lalala ~! 

Sile jengah kalau minat yer.

2 ulasan:

  1. ni apa kes ni? sama dgn kes lelaki yg nak jadi pompuan ke?

    BalasPadam
  2. bukan beb... ni buku untuk perempuan nak paham lelaki la ncik zampeada...

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.