Pengikut (Blogspot)

Ahad, 17 April 2011

ikut je lah kau ~!

hello semua, selamat malam...

menanti Cik Fariza untuk menghantar aku ke Tesco Ampang tempat aku park before berfoya-foya ke Times Square. maybe dah a month aku tak hang out dengan Cik Akak Gaga ini. sebelum hari yang boleh kata permulaan yang bermakna bagi beliau. don't want to kepoh-kepoh. shut up your mouth Mastura; nanti Cik Fariza belasah ko baru ko tau... hu hu hu.

ok, macam biase la, keluar opkos nak pegi tengok wayang. tempat lepak pun macam biase jugak Times Square.  hari ni is my treat sementara, sebab Cik Fariza tinggal purse kat umah. bende tak de hal sibuk nak cerite. 

hari ni jugak, not so urgent memang aku amek tiket wayang lambat dengan Cik Fariza, pukul 0550 petang baru gelabah nak stat cerite; mungkin sebab dua-dua orang memang giler cinte; choose romantic comedy genre, Just Go With It pelakon name Adam dengan Jeniffer yang berlakon. mungkin dua-dua ni jaguh dalam playing the act dalam genre ni. so, lawak akan jadi sengal and superb. rasenye sepanggung gelak sakan sampai habis cerite.... 

cerite cinta macam biase, yang mane lelaki andartu (boleh tak aku panggil macam ni) yang sibuk mencari cinta dan kahwin dengan perempuan muda. selepas beliau ehem ehem dengan perempuan muda tu, ade pulak beliau buat trick, letak cincin kahwin dalam poket seluar beliau. and then; setelah semalam berbahagia bersama, kantoi la yang cincin kahwin ade dalam tu. 

sebagai syarat untuk kahwin dengan perempuan muda tu, perempuan tu nak jmpe dengan isteri kengkonon kepada lelaki sengal tersebut. kat sini la Jeniffer amek watak sebagai janda yang ada anak, kawan pejabat Adam yang terpaksa menyamar jadi isterinya dan cerita seterus bla bla bla; maybe korang da dapat agak. at the end, ofkos Adam kawen dengan Jeniffer. tu jer, tapi cara lawak dan plot tu berjalan memang sempoi dan boleh layan ~~!\

Aku rase Jeniffer cantik pakai baju tu!
dan aku dengan Cik Fariza pun macam biase; jalan-jalan dekat Sungai Wang, makan pretzel dekat Auntie Anne dan minum ala-ala cool blog tuh... 

maybe lepas ni macam kurang sikit niat nak hibur-hiburan kot, kan Cik Fariza kan?? 

ok sampai sini aku tulis, sebab Cik Fariza nak hantar aku pegi Tesco Ampang dan mahu balik Selayang sudah bah... kang ade yang pegi Tesco jalan kaki... korang nak? aku tanak. chow babeh ~~!

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.