Pengikut (Blogspot)

Ahad, 6 Mac 2011

selamat pagi McDonald

helloo semua, salam ahad.

hari ni bangun awal. mungkin sebab malam tadi kurang dapat panggilan cinta. sekian. lepas je bangun, terus turun bawah dan set-up lappy untuk online. memang puas hati... 

memang dah rancang dari semalam lagi nak makan breakfast McDonald sebab terpengaruh dengan iklan yang dekat tv tuh dan yang jadi mangsa aku untuk teman, Cik Shida. nak harapkan yang lain terutamanya Encik L, McDonald pun tak pernah sentuh. ni pulak aku nak ajak makan breakfast, lagi tak lalu tekak beliau. baik tak payah kan?? 

dalam pukul berape ntah, tapi yang penting pagi lening, dah start dah enjin ferari aku. nak beli drive thru jer.. senang, boleh la belikan nasi lemak untuk Kak Hawa dan Cik Hawa sekali... macam tu la planning nyer... dan siap cakap lagi dengan Cik Shida yang 'kite patut back-up dengan nasik lemak sebab nanti tak cukup!' serius tengah tamak kot... syaitan sekeliling pun boleh gelak kekek-kekek tengok perangai ko Cik Mastura, haih ~

bile nafsu melebihi segalanya

sampai kat mesin drive-thru tu, usha papan mesin before masuk order. one set of family breakfast box adelah dalam RM20.00 without tax. terkejut jugak... sebab aku biase makan sarapan kat mamak, mewah habis pun tak smpai seploh ringgit. tu yang kire kenyang and tak perlu amek lunch.

Cik Shida yang agak terkejut tetap support member, dah aku nak sangat kan breakfast kat McD??? pokodek kau la Mastura!

Menu berat : pancake, scrambled eggs,
chicken sausage and toasted muffin
ok nak membebel sikit. yang kat atas tu ade pancake. aku pernah try buat sekali pakai tepung jenama Nona tapi tak berapa menjadi, might be aku yang salah bancuh kot. makan pancake dengan jem blueberry or butter  plus honey, mane yang korang prefer lah. yang belakangnye pulak ade scrambled egg makan dengan beger ayam campur roti English yang dibakar. gitu ke rupe roti English?? baru pakcik tau, hu hu hu!

other : a cup of coffee, chicken mc muffin, apple pie
ok, nasib baek decide nak makan kat rumah. creamer dengan gula yang McD provide memang tak cukup selera untuk menghirup kopi panas pagi-pagi. Cik Shida dah spoil kan mood western aku pepagi. anyhow aku enjoy... orang melayu mane boleh hidup tanpe cili api dan gula kan? tak so malaysian la kalo tak gitu.. he he he. 

tapi yang paling aku suke setakat ni dalam menu ni tak lain tak bukan hash brown. bile makan panas-panas, rangup die! pergh ~! sampai lupe la nak capture gamba la... kunyah laju-laju telan, emm masuk perut kemudian jadi ta**. pandai-pandai la korang pk ~ wahahaha. 

Nak nak nak! nak resepi jugak!
finally bile perut kite dah kenyang, elok la kite kumpulkan sampah sarap yang ade kan...

saye puas hati!
last but not least, ade satu persoalan kat sini... nasi lemak ni sape nak habis kan, ha???



nanti dinner makan la~! chow all... jumpe lagi dalam entri berikutnye ye... stay tuned.

tapi ade satu bende aku lupe la kawan-kawan ~!

Thanks Adik Manje, for the ice cream coupon

2 ulasan:

  1. Pancake mcd tu sangat mengiurkan!! Boleh merosakkan diet tu!! arghh

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.