Pengikut (Blogspot)

Ahad, 27 Mac 2011

papan iklan

hello semua, selamat petang ahad...

semalam hari sabtu. aku spend time keluar dengan Cik Paripari Cumel; mungkin dah lame kot tak keluar dengan die, last mase tahun tiga kat UTM. lepas tu takde dah, just sms-ing, chatting and calling jer... Glad; sebab Allah panjangkan dan lanjutkan persahabatan kami sehingga hari ni... one word I always say to her 'Nini kiter, dah jauh kite jalan kan?' 

frankly, memang dah banyak bende aku lalui dengan beliau; dari zaman kekanak berfikiran singkat sehingga lah la ni; memang tahap boleh fikir nak kawen. a lot of things can be talk together. cume sekarang ni, waktu nak jumpe bukanlah selalu. maklum ler, keje sendiri ni memang sibuk. jalan hidup Encik L dengan Cik Paripari Cumel ni lebih kurang same jer.... bertuah ke, aku hidup disamping mereka??

hari ni aku nak cerite pasal papan iklan canggih dekat toilet Jaya Jusco Maluri. memang ni tempat selalu aku lepak dengan Cik Paripari Cumel dulu lah. sekarang ni, aku tengok JJ ni dah upgrade banyak bende especially toilet. dah ade papan iklan canggih, wa cakap same lu....

korang anggap je ni satu entry batak yang tak pernah jumpe; dan memang tak kesah bile korang panggil aku katak bawah tempurung... ahahahaha. saje je nak penuhkan blog dengan cerite yang bukan-bukan. 

korang ever think tak, yang semase korang dok cangkung buang isi perut; ade iklan yang buat korang berfikir di depan mata?? aku tak pernah. betul ni...

korang jugak pernah fikir, mase korang sakit perut dalam toilet dan bosan ketika menunggu proses pelaburan berlangsung, korang akan disajikan dengan permainan mata yang buat korang berfikir secara kritis dan kreatif sehingga terganggu tumpuan kepada proses pelaburan itu?

iyer... itulah yang jadi kat aku kot yesterday semasa menjalani tempoh pelaburan di toilet milik Jaya Jusco ini. ade ke patut, tampat papan iklan betul-betul kat pintu toilet setinggi aras korang mencangkungkan diri sendiri dan tulis tulisan yang bukan-bukan.... siap tulis notes macam ni 'increase your distance until you can read this statement' 

ape lagi; bersungguh-sungguh aku anggar jarak. mungkin aku pun dah lupe tujuan asal aku masuk ke tempat ini. sudah hampir 10 minit mencuba, aku pun give up! can't still read even one word of that sentences. 

so, aku terus capai kamera aku dan snap, cadangnye nak bagi tau kalian semua; macam mane nak bace ayat yang kat pintu toilet nieh, but endly; aku dah dapat bace just with one snap from this C3. hak hak hak. begini ke rupenye trick nak bace tulisan yang sukar? snap je pakai kamera lu... yeah ~!

ok, lepas je upload gambar. aku nak chow buat air panas... ape nak buat malam ni eh? buat drawing Cik Hawa la, banyak la tanye lagi... chow. 

Artikel penenang semasa melabur

6 ulasan:

  1. weh weh apsal aku blur ni?..bkan paripari cumil tu ko ke?

    BalasPadam
  2. hehehe. paripari cumel bukan aku... aku buat blog ni sebab beliau... so bagi nme je... :))

    BalasPadam
  3. hahaha..selama aku jalan2 kat jj..tak sempat lagi singgah tgk toilet barunya..hehe..mcm2..

    BalasPadam
  4. patut singgah kot asmah.. hehehe

    BalasPadam
  5. hahaha..singgah memang singgah..tapi sebab tak tahan dah..hehehe..sempat lagi ye ko klik2 sblm buat pelaburan..hehehe..tahniah3..nanti i follow..huhu..

    BalasPadam
  6. hahaha, bukan sebelum la tapi selepas pelaburan. baru ade feel nak klik ~!

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.