Pengikut (Blogspot)

Ahad, 13 Mac 2011

kedai 24 jam

heloo semua, selamat malam...

ahad hari ni. emm esok keje dah. malas sangat nak buat ape-ape yang berkaitan kerje hari ni. entah! terase baik tido. Encik L pulak, weekend macam ni la nak sibuk. dah kate kerje pasang khemah. supposed to be, weekend hari carik duit. malas nak komen panjang-panjang pasal ni. 

hari ni, tengah hari aku balik rumah nenek, saje spend time dengan familitas ~! Puan Mak, Puan Kak Long, Puan Kak Ngah, Ncik Abang Wan dan Cik Faizah same-same gegar rumah Puan Nenek. lunch dengan minum petang bersama-sama. tu aje sekian. 

bile dah petang tu, untuk memecahkan kesunyian aku. aku singgah la 7Eleven Pasar Borong, beli la ape-ape janji hilang sunyi aku. tu ajer. aku pun sebenarnye ade tujuan lain. hak hak hak *bayangkanla aku gelak macam syaitan dalam majalah Anis. 

wokey-wokey, rilek Mastura... sume orang tak paham kau tengah setan skang ni. cerite selow-selow sikit... yehaa~!

macam ni, aku boleh kate lepas keje malam, balik OT aku akan pegi 7Eleven. pertama nak hilangkan boring malam-malam. kedua pulak sebab nak belikan makanan Si Belang or sekarang ni boleh panggil Cikilalang. ketiga nak menghilangkan dahaga, sebab sini je ade air gas yang sejuk and finally kadang-kadang singgah untuk habiskan kekayaan yang aku baru crik dekat bank-bank berhampiran. tu je, macam bod** kot alasan. anyway; that's me, yang suke sangat amek berat perkara remeh temeh. 

adelah sorang mamat ni, muda baru je umur 17 tahun kot. tengah tunggu result SPM. so, keje dekat 7Eleven. ala macam aku jugak zaman bebudak dulu. sibuk nak keje crik pengalaman. smpai kat fashion aku ni, 2 minggu dah berhenti keje sebab kengkonon ade masalah dengan majikan. betul tak matang time tu bile aku ingat-ingat balik. hu hu hu. 

mamat ni, suke rase aku ni same baya dengan beliau. ade muke muda ke aku ni?? wa hak hak hak. memang kelakar bile ingat aku sama baya dengan beliau. ade la sekali sekala ayat, mintak no phone. aku malas nak layan.  mase tuh, sesaje la... aku fikir, ala bebudak baru nak naik kan....

bile smpai satu mase, aku dah rase yang beliau ni one of the reason, why i should drop by the shop. weird ke?? might be i am alone and loneliness come. that's why

satu malam, mase aku bukak wallet aku dan beliau terperasan yang aku ni dah tua lepas tengok IC aku. macam si-ot je budak kecik nie... kutuk aku muke macam budak-budak tapi dah tua sebenarnye... ahahaha.

friendship goes on. macam biase la. ade jugak kawan Ncik Kecik, ape name aku tak tau la smpai sekarang ni pun... tapi beliau lagi rajin mengusik aku dengan Ncik Kecik and ape-ape lagi... well; for me, aku rase aku ade kawan lain instead colleagues kat selayang. macam ade ruang kosong yang dah terisi. tu je.

pernah satu hari tu, aku sengsorang OT kat opis, dalam pukul 11 malam kowt, menginjak pukul 12 malam dengan selambe jer hidupkan enjin ferari aku. drive out dari opis dan singgah ke 7Eleven, nak memecah kesunyian malam aku. agaknye, macam ni la feel dalam drama Jepun selalu gambarkan mase kecik-kecik dulu. aku macam dapat rase feel macam ni, balik keje malam-malam dan drop by satu tempat yang ape orang cakap tu?? malas la explain lagi. tapi tu la feel die..

aku selalu la share story dengan Cik Hawa pasal Ncik Kecik. ape lagi minah ni, excited nak tengok yang mana satu kan? well; when woman share something that's mean they share everything... ye ke? aku pun malas nak prove kan lagi...

dalam dua minggu lepas, termasuk hari ni. aku selalu create alasan bersama Cik Hawa untuk ke 7Eleven, unlucky; kitorang dah tak nampak lagi Ncik Kecik. yang ade kawan beliau je, keep maintain usik aku... emm, dah macam tak semangat pulak. lagi-lagi hari ni, i have no hope untuk carik kawan macam tu lagi..

mungkin Ncik Kecik dah berhenti kerja dan prepare diri untuk sambung belajar kot. kan result SPM dah nak keluar.... i wish him all the best; jadi insan berjaya yok~!

ape jadah entri begini malam-malam ni. hati kuntum nieh, menanti panggilan cinta Encik L. ok la, aku nak layan farmville pule... stay tuned for next entry ya~!

Bila boleh bersua lagi??

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.