Pengikut (Blogspot)

Ahad, 6 Mac 2011

sebab jatuh cinta

helloo semua, selamat malam

aku baru je habis tengok wayang cerite Kembar Siang lakonan couple Kamal Adli dan Intan Ladyana. emm boleh la nak buat santai-santai hujung minggu. tapi bagi aku, plot tu diheret terlampau panjang sampai takde fungsi pun watak Awi yang sangat pandai walaupun lenge, dalam cerite ni la... yang aku nmpak lebih kepada kehidupan kampung yang lebih ketengah hal peniaga kecik. tu je... kesudahan cerite just dapat lawak-lawak yang klise yang biase. ni pendapat aku la... sape-sape minat cerite melayu jangan dok baling aku pulak lepas ni.... waaa tatoot lu!


tapi bukan cerite wayang yang nak aku nak komen pun... wayang je pun, wakpe nak kecoh-kecoh. kalau tak minat tu simpan dalam hati sudah la, kalau isu kecik ni pun nak buat muke, nak merajuk. emm, tak maju la semua orang macam ni. 

dalam bahasa sastera nye, hati aku sangat walang hari ni. yer, bukan Belang tapi walang macam lagu Badarsila jer kuntum hati ni. aduhai, macam ni rase bercinte?? iyek tak best giler! sengal...

kenape saye suke kat awak?? soklan yang semua orang pun berfikir untuk reka. kenape kite sukekan seseorang tu. yang paling touching sebenarnye, kau suke dengan seseorang tu tanpa sebab. tu hakikat manusia suke nak lari-lari bile fikir-fikir balik. 

ni semua aku dah tau dari zaman sekolah lagi, dalam novel cinta selalu cakap yang cinta yang paling agung ialah cinta yang menerima pasangan seadanya (ade rupe Ustazah Norbaiyah tak ayat aku?)

lepas aku bace entri ni reason to fall in love, i admit, there is no rationality to fall in love kan? macam mane nak elakkan diri dari semua ni?? any tips???

ok la, mengantok pulak. baek tido dan fokus kerja esok. ade jugak pekdahnye. sekian. terima kasih. 

It's difficult to keep holding on relationship

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.