Pengikut (Blogspot)

Rabu, 30 Mac 2011

kerja itu tanggungjawab

hello semua. selamat malam....

ape khabar yoo? aku baru je balik lepas hantar Adik Manje and Adik Jannah balik ke Rawang. just a pity manner kowt... takkan aku nak biarkan mereka menunggu bas di tempat sunyi itu... wah; sungguh rase tak sedap hati. 

tapi hari ni sebelah petang ke malam macam ade bunga-bunga cinta dengan Encik L, might be beliau kurang sibuk hari ni, so boleh spend time calling-calling yang lame-lame kan??? ade patut korang kesah?? hahaha.

cume satu bende bermain kat minda aku yang dah tak berape nak suci lately; aku rasekan yang kehidupan bekerja ni bukanlah seindah anganan aku. that's it!

dari petang tadi aku sibuk nak menulis pasal bende-bende ni. at the end, idea kering. ok sudah tak pintar seperti selalu. ok, jokes yang patut diabaikan! huk hu ~~!

macam ni, mase zaman belaja dulu. aku selalu rase yang keje ni enjoy. supposed to be, maybe orang lain akan rase macam ni dan aku tak la rase enjoy sangat. mase belaja, aku selalu fikir, dengan ada duit, kita akan bebas lakukan segala bende. aku percaya pada KUASA DUIT. macam ni contohnye; mase zaman belajar dulu aku memang selalu kekurangan duit. nak enjoy pun kene fikir, kalau seluk-seluk poket lepas ni ade baki ke tak kan?? that's why aku fikir bile dah keje nanti masalah ni takkan timbul, sebab kuasa duit akan membuatkan aku gembira.

Kata-kata Encik Mokhtar : penny wise but foolish dollar. 


tapi sekarang tak lagi; mungkin dah terlampau matang untuk fikir yang enjoy bukan lah bende paling penting dalam hidup. yang paling penting dalam hidup sekarang ni semestinya tanggungjawab terhadap kerja yang dipilih dan keluarga yang sentiasa bersama dalam susah dan senang. ni lah pemikiran orang yang dah kerja kot?

yang lagi satu dulu, aku sangat rase yang bile dah keje tak la macam belajar. tekanan datang sekali gus. assignment bertimbun-timbun. giler ape ade 10 jenis assignment nak kene siapkan dalam masa 4 bulan. tak rabak otak ko? macam tu la rase hati yang penuh rase bengkak je nak belaja kan??

Deal; we are business now~! 

tapi bile dah keje, tekanan lagi parah kot. tekanan dengan manusia sekeliling. i mean korang memang kene excellent gile-gile bab PR dengan orang pejabat,klien,supplier, consultant or even dengan acik cleaner yang bersihkan pejabat. so that; name korang stay indah bersih. yelah, bukan macam zaman belaja dulu yang bos korang nak korang dapat 4.00 dalam semua subjek. yang penting dapat 4.00 dalam politik kan beliau. ahahaha. itu yang lagi sakit otak if we want to compare with memahami rumus dalam virtual method dalam subjek teori struktur. betul tak??

tu je la kot ape aku rase sekarang. tapi kalau fikir-fikir dengan baek semule, aku tanak sambung belajar balik. memang dah serabut kot otak kalau sambung belajar... mesti dah tak dapat nak terime balik kan?? dah biase pegang duit orang cakap.... 

entri ni aku tulis sebab aku dah rase sedikit bosan mase bekerja. kawan-kawan lain macam mane pulak??? chow!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.