Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 11 Mac 2011

you are not loser!

hello semua, selamat pagi jumaat

hari ni aku dikejutkan oleh msg Paripari Cumel. selalunye Encik L tapi lepas aku tak angkat call beliau dalam pukul 0425pagi tadi (dah nmenye tido) tak dapat reach pun smpai hari ni. tak tau la pasal ape. sile lantak pi perkara ini. 

Paripari Cumel mesti dalam keliru sekarang. sian kat beliau kan? sampai rase diri sendiri LOSER... ni yang buat aku rase menyampah dengan kaum lelaki. padahal aku bercinta dengan kaum tu jugak! hahahaha. 

memule, bile Paripari Cumel cakap beliau tu LOSER. aku macam tak tau makne pulak dalam bahasa inggeris. LOSER tu ape?? hak hak hak. 

bile aku gunekan laman sesawang google untuk translate word ni, ade tiga definasi yang keluar dalam senarai paling atas. dan semua nye takde kene mengene dengan percintaan pun? (nak buat-buat lenge la ni, wahahaha)

maksud yang pertama, dalam kamus google:

(1) peserta yang kalah pertandingan. adekah Paripari Cumel join ape-ape pertandingan memancing?? tak bgtau aku pun.... hahahaha. tapi cinta ni bukan semudah pertandingan yang ada kalah dan menang. pertandingan ni terlampau rigid kalau nak dibandingkan dengan cinta yang suci. jadi aku nak simpulkan kat sini, Paripari Cumel bukan LOSER!

(2) gagal; manusia yang mempunyai rekod gagal; seseorang yang kalah berulang kali. gagal, senang ke nak dapat gagal? mase kecik-kecik dulu, dalam ujian memang susah nak fail sampai nak rase macam mane rase gagal tuh. huhuhu. contoh jer. seingat aku, Paripari Cumel baru sekali gagal bercinte. tapi bukan gagal pun. aku tak paham kenape cinte perlu gagal? sedangkan cinte tu satu perasaan yang sangat utuh. misalnye, kalau tak bersama pun, cinte tetap tersemat iaitu cinte sesama insan. so, takde istilah LOSER yang sesuai waktu bercinte. sekian. 

(3) pejudi yang hilang wang taruhan. yang ini, cinta memang la kadang-kadang boleh cakap macam satu perjudian. kirenye kite laburkan kasih sayang dalam hati, sebanyak mana percent pengorbanan dan kesetiaan yang kite sanggup letakkan sebagai modal untuk memenangi hati pasangan. tapi, adekah situasi ni kene dengan percintaan Paripari Cumel. are you gambling for love? seingat aku, ko tak pernah melutut pada seseorang untuk mendapatkan cinta kan? you have your own pride. takkan dah rase diri LOSER tak semena-mena. 

kat sini, aku just sedih jer... kadang-kadang jadi perempuan, kite memang tak dapat nak buat keputusan untuk kebahagiaan kite memilih siape yang sepatutnye duduk di hati kite. tapi ingat, bile Allah SWT dah turunkan hujan lebat dan ribut tapi akhirnye Allah SWT akan hadiahkan pelangi untuk kite. hope Paripari Cumel bersabar lah

mungkin ni je nasihat aku, sebab ape pun yang terjadi semua kene decide sendiri oleh kau. bukan orang lain yang hanya mampu dengar tapi tak boleh nak tolong. sekian. 

Paripari Cumel bukan begini!
chow ~ sory entri ni untuk individu tertentu. lepas ni, kite cerite bende yang menyeronokkan ok??



4 ulasan:

  1. pari2 cumel tu sengal kot..nk period agaknye

    BalasPadam
  2. hari-hari sengal, mean hari-hari period kah?

    BalasPadam
  3. ntahla..aku xredha kot lg..

    BalasPadam
  4. emm sabar la kawan... mungkin ade hikmah nye...

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.