Pengikut (Blogspot)

Rabu, 9 Mac 2011

asmara wanita

helloo semua, 

semalam hari wanita, aku tau pun bile hari dah menginjak petang. malas da la nak menulis pasal betapa bagusnye wanita dalam dunia. baik aku duduk lepak makan satey dengan Cik Hawa. lagi bagus. 

malam pulak aku memule fikir nak OT tapi macam malas sebab aku nak layan drama kat tv. lagi berbaloi-baloikan?? 

aku duduk gosip dengan Adik Mai kat rumah atas segala bagai, lepas tu tibe-tibe soundtrack lagu Menyesal tuh da berlagu-lagu, sah Asmara 2 nak start!


cerite kat atas ni pun berkisah pasal perempuan sebenarnye, memang la Asmara ni lelaki. tapi dua watak utama lagi perempuan. perempuan yang berjaya menambat dan menaungi hati Asmara. pergh ayat aku ~! memang suke sastera la... kan kan kan..!

sorang tu Zalia, perempuan yang pada dasarnya nampak kasar dan kadang-kadang very outspoken dan kurang hajar atas didikan yang kurang but somehow, bile perempuan sudah disayangi dan dikasihi oleh 'seseorang' untuk beliau secara ikhlas, perempuan akan bersedia dan kembali ke sifat semulajadi yang indah; penyayang pada batin dan zahir serta lemah lembut perlakuannya. tu pendapat aku la...

sorang lagi, name Melati. name nak bunge je. bagi aku yang mood jiwang dan sastera sekarang ni. aku gambarkan kalau perempuan tu name Melati sepatutnye perempuan tu memang nmpak lemah lembut pada luaran tapi pada jiwanye ade kekerasan hati sikit. sebab memule dulu, mase Asmara mengorat susah nak dapat woo! tapi bile da terime tup tap, Zalia pulak yang jadi isteri Asmara, bengang tak bengang kalian?

budget memahami perasaan wanita la aku ni kan? memang aku wanita yang lemah lembut kot. kalau tak, takkan bace CLEO. hak hak hak, baru due bulan bace dah keco la minah!

tapi kalau fikir balik, perempuan ni memang perlu dijaga dan dilindungi oleh kaum adam aku rase perempuan ni takkan memberontak dan berfikiran jahat beb ~! otak ade satu je, takde reti nak pusing-pusing cerite punye waa cakap same lu...

tapi ade satu entri dari satu blog ni, yang memang aku sedey sambil leleh air mate perempuan bile bace... cube korang pulak test kerembesan air mata korang, Selamat Hari Wanita Sedunia - 8 Mac.

teringat nasib-nasib wanita yang kene marah sebab ego lelaki yang kadang-kadang tinggi ni pun, buat aku rase berapi.... chow~!

3 ulasan:

  1. wahh..
    belog baru..
    sgt cantik..!

    BalasPadam
  2. yg first pun aku tak tgk... yg ke dua dah ada pulak!

    BalasPadam
  3. best la cter ni zampeada, plot lain dri lain~

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.