Pengikut (Blogspot)

Rabu, 23 Februari 2011

cinta Tahun Baru (1)

hello semua, 

ini entri cinta! pertama kali dalam sejarah blog ni, aku tulis pasal cerite cinta yang memang betul bercinte dan bukan lagi ditakuk mengharapkan cinta... adee paham??

cinta Tahun Baru. bunyi macam romantik habis kan? tapi hati aku tak habis romantik pun lagi... hak hak hak. 

malam Tahun Baru tu, aku balik Bangi. saje la nak duduk-duduk dengan family mase cuti panjang kan. mase tu aku keseorangan ditemani oleh tv plasma 32' Ncik Ayah yang menayangkan drama orang putih entitled Life Unexpected. memang aku suke cerite drama orang putih versi kehidupan macam ni. memang life ni full of unexpected things kan??

Ada kau sangka ko ada anak?
malam tu macam aku tak nak diganggu oleh bunyi-bunyian dari handphone aku... alah, balik-balik nnti kawan baek, tak pun bos, tak pun budak opis. bukan ade sumone yang special pun... gumam aku dalam hati depan Si Kajang. Si Kajang pulak buat muke selambe, macam tengah cakap 'ade aku kesah??' sambil menunjukkan senyum sinis pada aku. aku pelepuk jugak si bapuk ni kang!

tibe-tibe talefon aku menjerit-jerit meminta untuk diangkat. dalam hati rase semak dan sebal. rupe-rupenye Cik Waniey yang call. ape lagi nak cerite gosip la tu... tapi aku memang style, aku layankan aje cakap-cakap beliau. kadang-kadang gosip aku memang lagi hebat dari beliau. hak hak hak. 

habis je gosip sejam dua cukup syarat untuk dua bakul ketupat hari ni. perbualan aku pun dihentikan. mesti handphone aku turut merasa lega. berakhirnye bahang panas akibat mulut laser memasing tadi. 

barulah terperasan ade msg dari no yang tak dikenali masuk. aku ingatkan nombor Encik Towing yang sibuk nak pulangkan kasut aku. tapi bukan la macha...!

first time kot dapat wish Tahun Baru yang men-touchin' hati sikit. mungkin mase tu banyak sangat bende jadi. arwah Mak Usu baru pegi. aku pulak baru lepas accident dan orang yang langgar aku cari aku balik dengan alasan aku bersalah dan macam-macam lagi... aku memang tertekan. sekali dapat satu msg Tahun Baru yang mendoakan ketenangan bagi aku. aku rase macam release separuh beban yang duduk kendong selama ni. mase tu, macam ni kot aku rase. 

semasa zon salah sangka yang aku ingat tu Encik Towing berpanjangan. aku kan memang suke main teka-teka lepas tu salah orang. emm, lebih kurang macam ni la yang jadi... elok je esok pagi-pagi aku call, tanye khabar pastu siap boleh tanye bile tukar nombor?? hak hak hak. macam sengal la ini perempuan!

padahal mamat yang kini aku kenalkan sebagai Encik L ni memang dah terus terang cakap beliau bukan Encik Towing. aku pulak sibuk tak percaye, kate ada orang tengah sibuk nak kena kan aku ni... wahahaha. 

sampai saat ini, aku masih ingat wish Tahun Baru tu yang simple, tapi;
Selamat Tahun Baru. Semoga tahun ni memberi rahmat, keberkatan dan yang paling penting ketenangan buat awak.
mungkin sebab ini aku rase beliau istimewa?? masih figure out lagi... 

2 ulasan:

  1. isk blum masuk kesah cita lagi pun... suka je buat saspen lah kau ni.

    BalasPadam
  2. tu la die cinta tahun baru nye... hehe

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.