Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 11 Februari 2011

buku princess

helloo semua, 

hari ni hari Jumaat. penghulu segala hari. sebab tu hari ni memang istimewa untuk orang islam.

mengantok la petang-petang ni... pagi tadi alasan takde mood nak buat keje. petang pulak alasannye mengantok pulak... ape nak jadi ni mastura... tapi memang tak patut tulis blog waktu pejabat kan? 

sebabkan aku buat, so aku tak kesah la kaloo orang lain dok buat... wahahaha ~ ade aku kesah??

hari ni sementara mencari mood menulis kertas kerja yang hilang, elok la aku cerite-cerite sikit dalam ni... satu dua entri datangkan ilham?? ye tak??

cerite barang tertinggal... rasenye aku pernah tulis pasal bende ni sanggup kau tinggalkan ku??. memang dah memang diri aku ni ade sifat careless yang amat sangat dan mendalam... tu dia... pelupe kalau kejap-kejap je tak pe la kan?? ni memang tahap memory lost yang memang tak ingat langsung... 

dalam sebulan lepas kot bende ni jadi... aku dengan bos ade meeting dekat SPNB... tu bende biase la kan?? hal projek duniawi... kebetulan pulak Cik Hawa kene datang sekali. so, bile balik aku takde la nak balik ngan Ncik Bos... cengelat nak balik dengan Cik Hawa... tak nak balik dengan Ncik Bos cerite die... 

before aku balik tu, singgah minum dulu dengan kawan-kawan Cik Hawa... bincang se dua pasal claim nak mintak cepat... segala fail dan segala macam note book kasi campak dulu dalam kete kan?? emm saat tu la 'buku princess' aku tertinggal... 

ooh, ade satu lagi bende... aku memang gune 'buku princess' nak catit segala notes pasal kerja aku... ye, 'buku princess' walaupun nmpak macam childish tapi isi-isi dalam buku tu matang woo ~! emm, macam poyo kan! 

buku princess kesayangan hamba

yang paling penting, aku tulis semua claim dalam buku aku woo ~! sangat parah bile ia sudah lenyap dari pandangan mate... sob sob sob

dah tertinggal tu, memang aku tak ingat langsung... sampai la ade orang dari SPNB a.k.a pengawal keselamatan call opis aku... teng teng teng... macam pelik kan??? macam mane beliau yang memperkenalkan diri sebagai Encik Abu itu boleh dapatkan talipon opis aku ini?? pelik sudah...

anyhow, aku hold dulu buku tu... nak suruh kawan Cik Hawa yang bernama Ncik Semut tu amek kan... macam malu la pulak... sebab buku tu buku princess... takkan seorang engineer memiliki buku princess. sungguh tak padan... hahahaha...

terkebetulan, aku kene pegi lagi bangunan SPNB tuh... ade dokumen nak kene hantar, aku pun amek kesempatan jugak nak terjah buku princess aku yang sudah dua minggu tidak berjumpa itu... 

aku cari Encik Abu tapi beliau takde... kawan kepada Encik Abu ade la... macam biasa la soklan pak guard, 'Ye dik, nak ape??'

aku : nak cari Encik Abu, sebab saya ade tinggal barang kat sini...

pak guard : barang ape ye dik??

aku : buku nota gamba princess (wahahaha, dengan muke malu-malu tuh)

pak guard : oh, buku tu ke?? saye ade kat dalam... 

aku dengan pak guard dengan Adik Manje pun terus masuk ke dalam opis nya itu, yang betul-betul depan lokasi perbualan di atas. yeah~!

bile buku tu dah dapat ke tangan aku... terlintas pulak soalan 

aku : macam mane boleh dapat no ofis saye eh??

pak guard : tu la die... kami sebagai penyiasat dan pengawal ni (ayat tak boleh bla), memang dilatih untuk menyiasat kes-kes macam ni... 

tangan beliau menyelak dan menunjukkan company chop aku yang pernah aku stamp dekat salah satu page dalam buku aku kemudian beliau buka ke satu page lagi yang ade tulis nama aku dan company aku sebagai tajuk buku... 

macam tindakan bijak aku tulis nama and chop company dalam buku or tindakan marvelous pak guard sebab geledah setiap page dalam buku aku?? korang pk-pk kan lah ~~!

saat aku tulis ni, aku teringat lagi kata-kata pak guard yang cakap aku punye buku macam bebudak tapi bile bukak isi nmpak penting giler sebab tu la beliau cube reach aku jugak sedaya upaya... wahaha...

akhir kata, aku mengucap syukur kepada Allah sebab aku jumpe buku princess aku... boleh la claim sebenar-benarnye tanpe agak-agak. takde la terlebih ke, terkurang ke... nanti parah gak kan...

ok tu je nak cerite pasal bende tertinggal... sudah dapat gambaran sesikit macam mane nak settlekan paper work ni ha... sekian. chow ~!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.