Pengikut (Blogspot)

Rabu, 26 Januari 2011

Cute Angle, this for you

hello semua... selamat malam...

bulan Januari ni macam laju je nak meninggalkan aku... banyak sebenarnye perkara yang aku sibuk nak tulis dalam blog tapi macam tak jadi jer... tak tau la kenape kan... 

sekarang ni duk sibuk belajar bercinta, mintak maaf la kawan-kawan. tu yang takde mase sangat nak tulis blog. lagipun dengan kerja aku ntah ape-ape sibuk tak bertempat ni... buatkan aku lagi malas nak menulis dan bercerita bende yang panjang-panjang... letih~!

aku akan sudahkan, satu entri yang aku janjikan... untuk kawan yang paling aku sayang-sayang Alif Aziz iaitu Cik Paripari Cumel.

ok, meh aku bukak pekung di dada... pekung tu ape?? aku pun tak tau.... hak hak hak. back back  balik! 

Paripari Cumel ni sebenarnye bukan aku... tapi ade seseorang yang paling rapat dengan aku dulu. tujuan aku buat blog ni pun... sebab tanak bergantung terlampau banyak kat beliau dan adelah sebab aku berjumpe dengan sumone yang macam beliau...

so, tema hidup aku bersambung ni sempena dengan sambungan hidup aku, yang menjalani dua situasi yang sama dengan pendekatan yang berbeza... emm lebih kurang macam tu la target blog ni... nak tau sejauh mane kesinambungan dengan si beliau ni...

ok, cerita lama... lame kelamaan, blog ni macam satu perjalanan hidup aku dri aku bergelar seorang student sehingge la aku dah keje sekarang ni... dan aku akan teruskan smpai kahwin ke, ade anak ke, maybe kawan-kawan aku kawen ke, ape yang aku suke ke, tak suke ke, tempat keje ke... mane-mane yang best dan macam menarik hati aku la nak menulis kan... emm jadi macam ni pulak akhirnye....

tu la die, kenape aku boleh terbitkan blog ni... asal tujuan untuk hilangkan kebosanan yang melampau dan kesunyian yang membelenggu hati... that's it... kadang-kadang disebabkan Cik Paripari Cumel takde mase untuk aku, so blog ni la yang menjadi medium penghubung untuk aku maki ke, marah ke, merajuk ke, or mintak pandangan dengan beliau. pendek cerite, aku punye blog ni bertujuan nak mengada-ngada nak bgtau beliau semua bende... boleh??

emm sekarang ni... aku dah berjanji dengan beliau... sebabkan beliau ni ade masalah percintaan... ape kata, aku tolong jadi doktor cinta beliau?? kelas kan?? ko pernah bercinta berapa kali mastura?? hak hak, sekali pun tak pernah sangkut ~~! 

Hati Bentuk Cinta ~ Gerly!

macam ni lah, aku mulakan seribu satu alasan aku dengan bismillahirahmanirahim... harap-harap ade kata-kata aku yang akan masuk ke minda ko tu adelah ayat-ayat yang membantu kau untuk mencapai kebahagiaan kau dunia dan akhirat (khas untuk Paripari Cumel)


kite cube imbas kembali la kan, beberape siri persahabatan kite yang lampau... mase tu, kau dan aku... tak la macam hafiz dengan aril... tapi ala-ala so and so closed satu kepala bercantum la waa cakap same lu... tak payah nak nafikan lagi... betol kan??

sambung lagi... disebabkan kite ni terlampau rapat, some where, some how kite akan dapat satu anugerah dari Allah SWT yang orang putih dok panggil Awakened Instinct... or dalam bahasa pasar kite panggil rase tak sedap hati or rase macam tak best bile sesuatu antara kite berdua jadi sesuatu... emm, tu standard la dah lame berkawan dan serasi. bende-bende ni pun jadi dalam hubungan kekeluargaan, dengan mak ke, ayah ke, dengan suami ke, anak-anak ke... bagi aku ni anugerah Allah yang paling bermakna dalam sesuatu perhubungan... ade paham?? 

ingat tak, masa zaman-zaman dulu, muda mudi, ko tanya aku pasal presentation ko, bile aku predict ko akan bentang?? yang aku dok teka dan akhir sekali tekaan aku betul... ko tau sebab ape??

sebab aku akan rase tak sedap hati bile ko nervous, runsing dan sedih. memang anugerah yang bermakna... sebab tu aku akan dapat predict bende-bende tu... 

imbas kembali lagi, mengenai cinta pertama ko... yang aku duk marah dan sedih sebab ko macam dah tak pedulikan adik kecik ko lagi (aku la) dan banyak spend time dengan si dia yang kau sayangi... ingat tak??

mase tu, mase ko sibuk bercinta dulu... aku didatangi mimpi yang sedar tak sedar la. jangan percaya kepada mimpi... sebab mimpi ni kan mainan tidur... tapi malam mimpi tu, ade penceritaan...

**cerita mimpi pulak,

cerite tentang, ko dan aku... naek dalam satu bas... bas berhenti... dan cuaca masa tu, hujan lebat dan ko nak ke tempat lain (turun dari bas)  

aku yang ade same-same dengan ko, dalam bas tu, sibuk sedaya upaya mencarik fail or ape-ape bende yang sesuai untuk ko berteduh, untuk smpai ke destinasi yang kau nak pegi tu lah... 

tapi bile aku dah jumpe fail nak tudungkan kepala kau, tibe-tibe ade seorang lelaki datang... bawakkan payung berwarna merah dan memayungi kau... sampai la ko ke destinasi... dan aku tertinggal di atas bas termanggu-manggu ko di bawak pergi... 

Adekah Ncik Cinta Pertama begini? haha

terus aku terjaga... mase tu aku tidur petang... lepas je asar ko call aku, ko kate ko sangat tenang lepas asar dan ko cakap ko nak terima cinta pertama kau... 

see, aku seorang kawan mendapat tahu kebahagiaan ko melalui itu... tuhan nak tunjuk kat aku, yang ade seseorang yang lebih baik dari aku akan menjaga kau... dan aku tak perlu susah hati... begitu caranya... kan?? 

dalam keadaan rasa kene tinggal, i am happy sebenarnye sebab ko sedang bahagia di samping orang ko sayang gile-gile babeng tuh...

walaupun aku tak dapat terima kenyataan yang si cinta pertama dah buat macam-macam kat kau, tapi aku macam hormati pilihan kau... walaupun ko runsing banyak masalah dengan cinta pertama, tapi aku tau bile ko baru balik dating dengan die, ko akan rase sangat happy....

tapi cinta kedua yang datang ni, kau terima dalam keadaan yang terburu-buru, ko keep saying yang die sangat baek dengan kau... sangat sangat nice dengan kau... dan semua yang baik-baik belaka...

ko bagi harapan cakap nak kawin terus dengan cinta kedua, aku rase speechless beb ~! bile aku mendalami cerite-cerite ko, aku dengar dan hayati dalam msg, it's not my chill Paripari Cumel anymore... macam pasrah je bunyi selalunyer...


conclusion yang aku boleh buat kat sini, aku tak boleh nak terima bende ni semua sebabnye satu... PARIPARI CUMEL SAYA MENANGIS DAN TAK CERIA... 

Paripari Cumel
jangan beri harapan palsu pada cinta kedua sebab akan memakan diri. sekian.

2 ulasan:

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.