Pengikut (Blogspot)

Isnin, 6 Disember 2010

silap

hello semua, selamat petang...

petang ni hujan turun, membanjiri bumi selayang ni... rase berkobar-kobar nak update blog petang ni... walaupun ade keje nak buat, aku letak tepi semua tu... yes ~ i know, aku ni pemalas lagi-lagi kaloo tkde org guide... hampeh sikit kan??

anyway... aku leh la nak dok tulis blog di saat insan lain pegi meeting... dan di saat adek kecik yang praktikal ni ngah print pasal asrama satu malaysia, I better release myself... beberape hari nak release, aku pun tak paham la kan... 

cerite pasal silap. rasenye manusia ni feveret die kesilapan. bukan cakap pasal orang. cakap pasal aku... and ape yang jadi kat aku minggu lepas... aduhai~!

silap. silap la kalau ko bangun lambat Cik Mastura... Bos ko bangun awal... ahahaha ~ terpakse berkejar-kejar ke SYABAS... lepas tu, tk prepare ape kan... macam sengal pun ade...

silap. sampai je SYABAS nak jumpe dengan Cik Hana tu, die pulak baru kene hambur dengan client aku, ape lagi... aku pulak kene hambur, amek ko... ade satu due bende dalam paperwork yang kene repair...

silap. ni nyata aku silap tapi jangan bagitau ayang qq aku ni. aku nyesal bawak die yang memang dah rosak bateri, soo merayap sekitar Plaza Pantai searchin' for plug... macam sengal aku ni...

silap. aku dah jumpe kedai print dekat Plaza Pantai, tapi printer beliau pulak buat masalah... ink tak keluar time tuh... mengejarkan SYABAS yang tutup pukul 1230 memang tak dan la... finally, my paperwork brings me to KL Sentral for printing work... Again and again memang macam sengal...

silap. silap la kan... hari ni hari jumaat, E-print dekat KL Sentral tutup waktu lunch hour... so, apoo aka??

silap. pilihan ni dah hampir tepat. aku g kedai jual majalah kat tingkat 3 KL Sentral. kat situ memang ade printing tapi combining dengan cc-ing. comp yang disediakan memang ade dua. and at that time dua-dua full.

silap. aku memang silap duduk belakang Mat Salleh perasan la... aku usha pc beliau dengan kaedah perli nak suruh beliau cepat. tapi disalah tafsir, aku sebagai busy body... siap g bagi tau rakan ym beliau tuh.. yang beliau tengah annoying dengan aku... 

silap. aku silap lagi... sebab perasaan menyibuk aku tebal dalam diri, macam kamus dewan kaloo bagi perumpamaan. bile aku keep looking kat skrin die, tetibe kawan ym beliau membesarkan font tulisan dan menulis 'DONT LOOK AT MY MAN' 

silap. silap lah kan wahai Awek Cina yang minat kat Mat Salleh. sedarkah engkau wahai awek cina, ko ditipu hidup-hidup seperti dihiris oleh compactor jenis sheepfoot? mat salleh tu bubuh gambar tyme tengah handsome kat profile pic die... but in realiti super tak terurus dengan jambang dan badan berbau ~~ ooh, pelizz... takde sape berkenan.

silap. Akak Minachi kat sebelah mat salleh ni memang mengurangkan silap yang aku ade... minachi ni dok mengalah dan benarkan aku print... memang terima kasih la kat beliau...

silap. mungkin Mat Salleh tu dah rase beliau silap judge aku kot... padan la muke die!

silap. lunch di KL Sentral. terpaksa la makan McD, tu je yang affordable...

silap. balik dari SYABAS pukul 0400 petang. jammed merata-rata.

silap. silap tak g beli baju-bajuan kat KL Sentral tadi, bile dah balik baru terfikir. 

takpe ~ mungkin kita boleh U-turn ~

silap. tak silap aku la kan, esok cuti sempena Awal Muharam. mood kerja ~~ sangat malas. terima kasih.

chow dulu ~~


2 ulasan:

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.