Pengikut (Blogspot)

Rabu, 15 Disember 2010

perihal makan

helloo semua, selamat tengah hari...

hari ni kan aku puasa... puasa dari mengajak shida g makan... mulut aku kene kunci... zip ~ daripada keluarkan pertanyaan 'Shida, ko lapar tak?' 'ko dah makan?' 'ko MAKAN kat mane?' 


begitulah contoh ayat yang patut aku tahan diri untuk berkata-kata hari ni... dan sampai ke lepas waktu sarapan aku berjaya menahan diri dari berkata begitu. 

tapi macam mane la kan ~~ leh terkantooi thercakap jugak akhirnye... betape penat dan susah payahnye aku menahan diri, at last aku tercakap jugak 'Shida, kate ko g MAKAN??' aargh ~~ tekanan!!!!

... sepuluh minit sebelum kejadian ...

aku ingat malas nak makan kat kedai Makcik, so nak tukar selere, aku fikir nak makan megi kan... aku pun interkom la Kak Hawa, nak tanye die bile nak balik umah... pastu die bising-bising die g makan dekat Medan Selera dengan Cik Shida dan rakan-rakan...

mase tengah bergegas-gegas aku nak keluar ni, aku nmpak kasut Cik Shida kat department marketing... hati aku pun detik la.... aik minah ni, kasut ade, takkan tak g makan dengan Kak Hawa kot... 

aku pun dengan pantas la (dah memang lapa la), aku pun terus masuk dan tanya 'ko tak g MAKAN ke?'

teng teng teng... kalah la janji-janji aku untuk hari ni... seyh....

bye~ 

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.