Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 26 November 2010

25 Perkara, Fakta , Tabiat dan Impian

hello semua, 

first skali, sowii kepada Miss Yana sebab tak perasan pasal itu tagged... sekarang aku akan cube membuat soklan ni, udah saye translate dalam bahasa melayu.... ** waa kene buat report dalam malay woo ~ susahnye nak translate.... tensi lah~

ok, marilah kita mulakan 25 tentang aku... bismillah...

1. Perkara : Aku minum nescefe tadi. sekarang ni condition penat, tapi tak mengantok... ape mau buat?

2. Fakta : Yang sobona eh, eden tak leh amek kafien laie... nanti eden sakik kat blakang ni ha... maklum la, dah tuoo bona eh urek-urek makcik nieh...

3. Tabiat : Lepas je minum benda berkafien nieh, mule la mood jadi ceria gelinjat semacam. melompat-lompat pun dan ~!

4. Impian : Kaloo boleh, nak je duduk minum semua jenis coffee yang ade kat dunia... nak jadi Barista pown boleh... yeehaaa ~! ** takkan jadi kenyataan pown ~

Mastura jadi Barista? Hampeh ~

5. Perkara : Aku dalam opis skarang ni. yang ada tu dua orang kawan. sorang QS, sorang lagi enggak tau ape positionnyer... nak buat report... tapi idea takde...


6. Fakta : Aku memang la suke buat report, anyhow aku bukan pandai buat pun. ade je kesalahan hear and there. 

7. Tabiat : Aku kalau takde idea mulalah nak bukak internet. then, aku mengarut ngan facebooking... tak pun blogging...

8. Impian : Aku nak benti keje bile aku kawen ngan orang kaya... boleh?? Tak mampu nak jadi engineer lagi ~ ** cheh, tak semangat sungguh!

die aku tanak ~ oops

9. Perkara : Aku baru je call Waniey, nakama aku... dengar citer nakama Midah nak datang KL... tapi tak tau la, sebab aku kan kerja sabtu... 

10. Fakta : Kami walaupun ade banyak benda beza... but still together... aceh lamak 

11. Tabiat : Kalau makan McD dengan nakama, semestinye kena order menu lain-lain. sebab McD limited edition. ade jual satu je tiap-tiap satu. sangat sengal kan??

12. Impian : Nak keje satu company or satu team dengan nakama lagi... for sure masalah leh selesai kan?? ** ni aku tak jamen... hehehe....

Cafe Ali, Bukit Indah ~ aktiviti akhir kat uni 


13. Perkara : Aku rasa aku nak tido la sekarang... sebab otak aku dah blur tak boleh nak berfikir... sangat sedih ~

14. Fakta : Aku manusia pelik bab tido... aku boleh tido kat mane-mane (even atas jalan raya kalau aku dah mengantok) tapi aku tak boleh nak tido kaloo aku sangat penat... macam-macam kan??

15. Tabiat : Aku ade dua bantal mase nak tido (adik dengan kakak), aku akan gune dua-dua or salah satu bile nak tido. hanya nakama je boleh sah kan ke'wangee'an nye... hehe

16. Impian : Aku teringin nak ade bilik tidur ala-ala Istana Melaka.... tu pun kalau aku kaya ni senah~! hehe

Gua kasi lu pinjam kejap je kajang ~
jangan amek teros pulak ye~!


17. Perkara : Aku kan selalu orang cakap pakaian tak engineer, banyak kali dah kene kutuk as takde confident as engineer. 

18. Fakta : Aku memang particular bab baju bersih ke tak, tapi aku memang takoot mencuba sesuatu yang baru dan tak ikot trend

19. Tabiat : Mase aku basuh baju kan, aku mesti cium dulu sebelum sidai, cium mase nak lipat... nak test kewangeean nye.... wahahaha. 

20. Impian : Aku teringin nak ada satu bilik yang lengkap dengan almari baju macam bilik Rain dalam Full House tu. gile gempak kalau dapat kan??

Kemas cam gini la syiok ~
tapi gue takde banyak baju dong..

21. Perkara : Tibe-tibe memalam ni... aku rase nak makan es-krem la... sedapkan??

22. Fakta : Aku memang suke makan ais krim. boleh release tensi gituh kengkawan. fav flavor ofkos la chocolate dengan mint ~ kalau gabung dua-dua... pergh rase die... make me fly in the air babeh ~~!

23. Tabiat : Kalau makan ais krim cone, aku akan sedaya upaya cukup-cukupkan ais krim sehingga titisan terakhir cone... sedapnyer ~~! 

24. Impian : Mase aku form 1, cite-cite aku nombor tiga dalam report card nak jadi pembuat ais krim ~~ huhuhu, lawook wey kaloo pk balik... tapi sekarang ni, aku boleh sediakan ais krim concrete... ade sape mau cube?? huhuhu. 

25. Perkara : Aku tak ramai follower dan tak harapkan pun. aku gembire ade beberapa orang yang stay bace blog aku dan komen-komen. blog ni just luahan perasaan tentang ape aku rase, terjadi dan buat aje.... 

finally done. rasenye aku tanak tagged sesape... sebab aku mengantok ~~ nytez!


2 ulasan:

  1. awat takdak nama jejaka mula huruf W tu... isk isk isk... sampai hati.

    BalasPadam
  2. haa??? kenape kene masukkan dalam perkara, impian dan tabiat? tak masuk tajuk la encik zampeada ooi~

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.