Pengikut (Blogspot)

Isnin, 18 Oktober 2010

tengok pandai, buat haram...


hello semua, selamat pagi...

ape khabar semua??? aku alhamdulillah... rasenye bertambah sihat tubuh badan sihat... almaklum la... dah duduk dengan Puan Nenek... sure makan cukup kan... kadang-kadang terlebih dri cukup lagi... hekhekhek. 

semenjak aku duduk dengan Puan Nenek ni, aku selalu mengadap tv jer... ape je hiburan yang adoo pun kan? internet aku beloom niat nak beli lagi... ingat dapat gaji aku baru nak beli... tapi kalau tunggu gaji ade berela-ela panjangnye wishlist aku... aku sendiri rase yang gaji aku sekarang 5 juta... wahahahaha ~ tengah bulan mari kite reramai makan pasir...

aku nak cerita pasal rancangan yang aku suke tengook, tapi buatnye hampeh ialah rancangan masakan.... pergh ~ sekarang ni channel Asian Food Channel (AFC) memang jadi feveret aku setiap kali tengok tv... adekah ini petande aku dah tua? aisyeh...

macam dua tiga hari lepas aku kemaruk tengok rancangan Best Wan... ofkos lah chefnye ialah chef terkenal malaysia merangkap dunia kan... Chef Wan... gilak lah aku... meleleh-leleh air liur aku tengok chef wan masak masakan ayam percik beliau... bile la nak dapat makan ayam percik ni... Puan Nenek lak, nak menyedapkan hati aku berkata, nnti kitee cube buat nak?? acheh lamak! menarik...!


memang lagi menarik skang ni aku dah jumpe website rancangan ni (bestwan)... boleh la mak collect recipes nnti dear ~~ jangan jheeles taw... tata


Memang style ~!

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.