Pengikut (Blogspot)

Ahad, 10 Oktober 2010

bunga kuku

hello semua, selamat petang...

buat ape hari Ahad ni? spend mase dengan family ke kengkawan? kalau dengan family mesti syiok baru g minum petang. pekena ABC dengan pizza Pah panas-panas kan?? punye nikmat. kalau dengan kengkawan lak, mesti baru lepas keluar dari wayang, tengok cter Magikan kan?? hahaha, pastu memasing perot lapar... kalau boleh nak jadi owner KepC, time ni jugak. hekhekhek. banyak angan-angan aku kan??

korang cube teka aku kat mane?? aku kat ofis tau... nampak cemerlang kan?? huhi. jangan terpedaya. aku datang ofis sebab nak print drawing sangat. janganlah rase kalut, aku bukan siapkan design jambatan pun beb~!

aku sengsorang ni, aku take turn dri TE yang name Cik Wahida, beliau dari pukul 9 pagi tadi dok print drawing. ni aku sambung dari pukul 3 petang dan tak tau la pulak sudahnye. tapi dalam kol 8 malam kang, siap tak siap... aku harus membla kan diri... nak singgah Giant Batu Cave sebentar.... biase lah perempuan gitu....

ape nak cter hari ni eh?? korang tau ape itu bunga kuku alah ade secalit putih kat bahagian kuku tu...? korang pernah ade? aku selalu dapat bunga kuku dekat jari telunjuk selalunyer... kalau ikot orang tua-tua akan cakap, bunga kuku simbolik korang akan mengalami kesusahan... macam aku skang ni, memang bersusah sikit lah... nak menyesuaikan diri dengan keadaan dan tempat kerja baru yang macam busy tak bertempat ni. sampai hari ahad pun kena settle satu dua benda...

nie la bunge kuku, kat kuku aku...
yang secalit putih tu....
hakikatnye aku sangat stress. sape tak stress memang aku tabik spring same beliau... sebab aku selalu berhibur hujung minggu tapi this week macam fikir kerja tak henti-henti... sampai hari ni pun aku keje. aku tak biase semua ni. aku admit. 

aku pun tak pernah nak drive jauh-jauh selama ni, maklum ler beginner, tapi semenjak tukar tempat kerja ni, aku terpakse la rilek-rilek drive selayang bangi... banyak lagi yang aku kena belajar dalam driving ni rupenye... ni asyek kena hon jer... bohsan makcik....

sekarang ni, aku duduk belajar Acad semula... lembab sungguh aku buat keje... so, kena belajar buat keje cekap... lepas ni banyak peluang nak mendatang. aku pun tak tau selok belok company ni. so memang kene take time semua ni dan Puan Nadirah suruh aku belajar dengan cepat.

aku selalu tak fokus dengan kerja-kerja aku. sekarang semenjak kene kerja dengan tulisan ni, terpakse lah dik... aku stress tau. aku selalu duduk rehat-rehat dan skang kene keje... memang tak patut...

atau aku patut patah balik ke jalan lame? tengok la sebulan dua ni, kalau dapat adapt aku terooskan. tapi kalau tak tahan... boleh la aku pegi tempat lain. tu je setakat ni... sekian!

tempat aku yang menyampah...
yang pasti nescefe menyegarkan.. huhu

tu kalau ikot cakap orang tua pasal bunga kuku kan? ikot saintifiknye, aku ni kurang makan sayur... memang betol pown...

tu je aku nak cter ni... chow

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.