Pengikut (Blogspot)

Jumaat, 1 Oktober 2010

berat hati.

heloo semua, selamat senja...

honestly, aku baru bangun dari lena aku yang sangat panjang. hari ni walaupun demam aku gagahi diri ke site, sebab nanti rindu dengan suasana tuh... macam pelik kan aku? 

aku tak kesah lah orang panggil aku mengade ke ape... memang pun agaknyer... aku ni jenis yang akan tegur semua kongsi time kerja... lepas tu siap boleh borak pasal bende personal dengan diorang. aku memang anggap diorang semua sedara mara aku kat site. kalau diorang takde, aku dah rase macam tak meriah pulak aku duduk kat site. 

macam biase, memang Tobu dengan Ah Chuang tak bagi aku tinggalkan company ni. memanglah, aku dah menyenangkan kerja diorang kan?? lagipun kate-kate diorang memang masyuk bile diorang cakap bile dah conform, gaji aku tetap same. betol jugak...

aku lagi suke kerje on site. mungkin. aku memang dah biase kotorkan diri aku dengan sgala macam keadaan. selut, pasir, lecak, duri semalu mencucuk diri. tu macam dah alah bisa bagi aku. aku pun dah biase dengan orang yang maki-maki marah tapi tak simpan dalam hati. macam nanti rindu kalau tinggalkan eh?? 

kerja baru aku dah nmpak gambaran sikit-sikit. kerja bahagian design. yang aku sendiri tak tau aku mampu lakukan or tak... sebab aku memang takde hati kat design sejak dulu lagi. mungkin aku akan amek mase untuk aku biasekan diri lagi lame, compare aku biasekan diri dengan site. lepas tu, aku banyak in charge dengan authority... tu lagilah birokrasi negara yang semua orang pun kene tempuh untuk dapatkan projek. tu memang standard... tapi aku takleh nak cakap lebey skang, sebab aku belom masuk lagi pun organisasi tuh. mungkin lebih menarik dan lagi happening ~ who knows? lagi satu, kalau drive kat tempat baru kene jauh-jauh. akan amek mase untuk aku belajar. macam banyak sangat bende aku kene belajar kat tempat baru. mampu ke? 

sekarang ni semua kongsi dah balik ke tempat asal. sebab kerja kat dengkil memang dah nak siap. tinggal finishing je belom habis. entahlah... memang saat yang baik untuk aku berhenti.. sebab projek dah tamat pun. aku lak g tangkap leleh tadi menangis nak tinggalkan site aku yang pertama. 

site ni lah yang ajar aku untuk jadi humble. site ni yang ajar aku untuk negotiate dengan manusia pelbagai bangsa, bahasa dan umur. bile fikir-fikir lagi, site ni jugak yang mengajar aku untuk jadi tenang dan ambil semua bende sebagai masalah yang ade penyelesaiannye. banyak sebenarnye gaya-gaya engineer aku pelajari dengan cine ni... kasar tapi lembut. marah tapi berguna. kalau aku state banyak bukan tentu semua orang paham kan??

dalam site aku yang takde ape ni pun, aku kenal erti sahabat same dengan Arman Enjoying yang memang best giler kalau dapat chit chatting dengan beliau... ade jugak Sham yang memang best bawak borak. aku doa semoga korang success eh...

bukan aku tanak g tempat baru, tapi aku rase regret tak dapat tengok kesudahan rumah yang walau lagi sikit nak siap ini... aku rase aku terlampau banyak fikir.... dan aku akan bagi keputusan muktamad esok. semua doakan terbaik untuk aku yer....

chow.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.