Pengikut (Blogspot)

Isnin, 4 Oktober 2010

weekand dengan nakama

heloo semua, selamat malam....

tengah buat ape?? layan internet ni, salu ape yang best eh? aku salu layan blog ngan fb jer... nak download nie aku tak pandai. nak belajar pun malas...

sebenarnye aku batook smpai takde suara sekarang. selseme pun mule nak menyinggah sekali sebab kawan baek die dah ade dengan aku setakat dua hari ni kan... mengade betol...

hari ni, walaupun dalam kondisi yang tak sihat ni, hati aku macam seronok. dah lame tak rase macam hari ni. honest aku dengan blog hari ni. actually aku bukanlah family man ~ yang aku segan jugak nak mengaku. tapi disebabkan keluarga sangat penting so aku belajar untuk hidup dengan family walaupun kadang-kadang aku tak happy pun dan tak jadi truly diri aku. entahla aku ni ~ kaloo mak ayah bace statement ni mesti kecik hati gile-gile. aku nak jadi orang yang disenangi keluarga. tapi hati aku tak senang sebab kalau aku balik lambat dan buat diorang marah. dah jadi satu dosa pulak kat aku.

padahalnye aku balik sebab duduk tengok tv rumah kawan aku ni jer... tu pun beringat nak balik, bukan tak beringat. kawan aku tu die dok sorang, mak dah takde, abang-abang takde kat rumah. takkan nak biar die sorang-sorang pulak. memanglah aku tak leh nak teman die hari-hari. tapi ade kesempatan tu, teman je la... kan??? aduhai kenape tak memahami situasi tu. tak terlintas pun nak cakap bende-bende macam ni. dan tak terlintas pun nak jadi setia kawan tak pasal.

ok, malas nak cerite pasal bende yang sangat membengangkan tu. sekarang suasana rumah sunyi sepi sebab aku. menyampahkan?? padahal aku tak bersalah pun dalam hal ni. umur dah 23 tahun, dah boleh nak kawen, cume jodoh tak smpai. bukan umur 13 tahun lagi. kalau aku nak jahat dari umur 13 tahun aku dok memberontak kan? ni aku rilek jer, bodoh jer, skema jer... sume aku buat untuk mase depan yang kengkonon cerah ni. tak merungut walau sikit pun walaupun takde hidup sosial. sebab aku tau bende tu sume boleh dapat time dah besar. tapi sekarang habuk pun tadak ~ tensen!

dah habis dok panas aku complain pasal idop dengan keluarga kan?? aku nak cter bende happy dengan kawan-kawan lak.. nak cakap direct dengan mak ayah macam tak manis lak ~ so aku luah kat kawan-kawan alam maya je la yer...

petang dalam pukul 0400 petang jugak, baru smpai rumah Cik Fariza, jalan kat MRR 2 sangat jammed. makan nasik ayam dengan pasta dengan samosa dengan wedges dengan cocktail dengan ais krim soda buatan tangan fariza, akhirnye kami kekeyangan... lepas tu, lepak tengok tv. solat asar. borak-borak dan amek gambar sikit. jumpe Gaga, cium-cium mesra sikit. borak lagi. tengok cter korea dekat Channel 391 yang bapak lawak tuh... borak-borak lagi... lepas asar baru gerak ke rumah Cik Syikin..

kat umah Cik Syikin, makan borak pastu amek gmba lepas tu singgah Tesco Ampang. mase ni pun nak hang out dengan nakama nieh ~ dah lame beb dah rase remaje kembali pulak... bukan beli barang pown ~ adelah Waney beli eyeshadow dan Fariza lak beli berus blusher dekat Elianto. tu jer... yang lebihnye gosip kawan-kawan. nie bukan gosip tak pasal. ni gosip pasal nak menolong Cik Midah al-kisahnyer... adekah perjalanan ke Tesco tu sia-sia. mesti la tak...

lepas tu sedar-sedar dah maghrib, gegas balik umah Cik Fariza, solat dan balik ke Bangi... tu jer... ade pulak diari ni tersenarai tempat disco hala mane?? aduh ~~

nak selit gmbar kegembiraan bersama nakama nieh... diorang jer aku ade untuk zaman muda mudi, takkan nak share ngan mak bapak... aduhai ~


abaikan muke yang selebet.
cume nak gtau, dah lame tak senyum macam ni.. hehe
Gambar empat orang... Info ~ kena tambah light untuk epul... hahaha

kenal sape ni? ni lah Gaga
Gaga dah tue, ade bini warne kuning buruk ~

Terasa lip gloss jenama ZA memang berbalooi untuk bibir aku... hehe
nie gmbar dah lame tak buat,
mase belajar suke amek gmba kat kedai orang. hehe

ok, aku dah habis merapu... ape-ape pun aku puas hati dapat beborak dengan nakama aku. hope akan datang salu jumpe, macam terbuke sikit minda aku jumpe korang... korang rase ape aku rase ke??? walaupun macam kena tak sedap dengan family ~ aku tak salahkan sesape... yang penting redha....


sorylah sape yang suke bace entri aku. hari ni entri macam hampeh... semenjak due menjak ni emoo tak tentu pasal. chow ~

1 ulasan:

  1. hadoi...tak sanggup dah nk tengok gamba korang..wargghhhh

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.