Pengikut (Blogspot)

Isnin, 20 September 2010

ubat tidur mujarab

hello semua... selamat tengah malam...

ape khabar? ngape tak tido lagi... ni nak cerite ni... pagi tadi hingge ke malam. aku sangat sibuk melayan tetamu a.k.a saudara mara yang datang rumah... for sure, dengan pegi pasar, masak, beli barang tak cukup, kemas, basuh pinggan, layan orang borak-borak dan ape-ape je bende aku buat smpai tak reti nak duduk diam ni memenatkan aku... 

kebetulan lak, member skulah lame aku skang menginap umah aku. nak jadi criter, terlampau penat. aku decide nak terus tido bilik sebelah yang takde internet. nak teman si beliau ni. risau jugak kalo tak biase dengan environment dan persekitaran rumah aku...

beliau dah lame tido, melelapkan mate. lepas abis sembang-sembang kosong. padahal baru last week jumpe beraye sakan kan?? ape sangat lah nak cerite lagi...

aku dok terkebil-kebil lagi... memikirkan masalah ape ntah. aku fikir emosi aku memang tak stabil... lepas tu g kacau-kacau pari2cumel... lepas tu sape-sape lagi ntah. still tak leh tido... 

lepas tu, aku fikir, aku tak biase tido dalam bilik yang ni... aku pun g patah bilik aku... dan tido atas port yang aku tidoo hari-hari... pusing-pusing still belom lena... tapi akhirnye terlelap... korang sume ni habis cerite...? 

belom lagi... tibe-tibe pintu bilik aku yang bengong ni bergegar dengan kuat. selalu aku tak terjage, tapi hari ni aku terjage. bile terus terduduk tuh, aku intai takde sape... pelbagai siri cerite seram terbayang-bayang kat kepala otak kanan dan kiri... adeyh ~ bertambah segar bugar mata aku...

bile smpai ke tarif akal normal, baru aku teringat pintu aku rosak... tu yang terturun balik tuh, yang bergegar kuat tuh, adeyh....

dengan perasaan tak puas hati lalu bermonolog dalaman, ni tak boleh jadi ni. terus je aku capai lappy atas meja. tekan switch on dan hidupkan suis moderm.... perjalanan menginternetkan diri bermula....

macam biase lah, bukak ladang tanaman, dan tak semena-mena mata aku kuyu, mulut ternganga luas isyarat menguap tanda mengantook. 

okeh, skarang dah pasti yang aku perlu mengadap ini barang before aku tido... macam habit yang harus dibuangkan?? ok la, nyte. 

sweet dream everybody, mata puteri dah ngantok ni... chow... 

2 ulasan:

  1. baru je nak keluarkan buku nota nak catatnya... propa je... kite kena tipu kena tipu... menci menci...

    BalasPadam
  2. sape suh tak bace sampai habis... hahaha

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.