Pengikut (Blogspot)

Rabu, 8 September 2010

salam idulfitri semua

heloo semua, selamat malam....

ape khabar sekarang ni? sehat tak? aku alhamdulillah ~ sihat-sihat, murah rezeki sikit ~ tadi pegi pasar malam tadi beli tudung untuk raye lah ~ uish... umat perempuan toksah cakap, bab pilih memilih tudung ni.... uhai ~ memang rase taknak balik. lagi-lagi kalau selalu orang tu jual RM20.00 hari ni kasi down harga jadi RM10.00, sape tahan beb? dengan promosi sedemikian rupe??  aku tak tahan, adelah sikit-sikit ringgit yang tak patut melayang... yang penting hati aku happy... ape kesah benda lain?

dah berape hari eh aku tak tulis blog? takde la lame sangat... maybe dalam 3 4 hari jugak kan? banyak jugak bende yang aku nak cerite kot... pasal macam-macam bercampur baur, hidup kan bersambung.... 

memule sekali, aku nak cerite. betapa bosannye semalam... aku dah la smpai lambat kat ofis. lepas tu duduk lah melangok... sebab progress tak banyak. takde bende pun yang nak kepoh-kepoh... diam aje lah... duduk tidur, lepas tu dah terlampau bosan, terus main conteng-conteng kat notes book... 

maka, terhasil lah ~ 


ok, buruk ~ tak payah nak komen pun aku dah tau jawapannye... aku dah lukis sehabes baek tau... ni je yang mampu aku lukis pun... kahkahkah [ade orang suruh ko lukis ke?]

yang aku nak bagi tau kat sini, perempuan yang dalam gambar ni bukan aku. ulang lagi, bukan. dan lagi sekali tak mungkin aku. sebab aku mane reti nak pakai tudung jele-jele macam tu... kahkahkah

tapi aku ni agak kuno, semua orang dah pakai e-card, edit dalam photoshop lah, picassa lah, photo bucket la... macam-macam lah lagi... ko mastura? lukisan pensel yang tak berseni langsung ni? nak papar bagi satu dunia tengok? lantakkan ~ yehee... 

untuk pengetahuan korang, berkali aku conteng tulisan jawi tuh ~ siap g msg nakama Midah, bertanye bagaimana nak eja SALAM.... huhuhu.... bersungguh kan? yang lain aku malas nak tulis jawi... kang salah eja sia-sia berlaka...

lepas je siap lukisan ni, aku g jalan-jalan kat site. tibe-tibe Tobu datang panggil dan beliau ajak aku kire claim... and then, mintak aku sehelai kertas... kebetulan pulak notes book aku memang terbukak one page after lukisan bongek ni. dah siap kire-kire, beliau suruh aku koyakkan part kiraan tadi...

maka, tanpe sedar aku, beliau nmpak lukisan ni. aku nak capai notes book ni dah terlambat. sebab awal-awal lagi dah kena tepis dek tangan Tobu yang besar macam pelepah pisang ~ peng. aku malas lah nak melawan.

setelah merenung lame, beliau keluar kan suara macam petir, 'amoi, ini hantu kan?' sambil tunjuk kat gmbar perempuan tuh ~ gelak sakan. dan keluar dari site opis... macam sakai kan beliau? tapi aku sakai lagi lukis mcam tuh...

anyway ~ aku terpengaruh dengan zampeada.blogspot.com yang wish kawan-kawan beliau dengan mengedit kat raya chantek kat software entah ape... aku lak malas a.k.a takde idea nak kasi letak ape...

to all kawan-kawan yang singgah bace blog ni, 

selamat hari raya aidilfitri, mintak maaf segala dari zahir hingga batin. semoga aidilfitri tahun ni, dapat mengeratkan hubungan sesama saudara lalu membentuk masyarakat muslim yang bersatu. insya-allah.

chow. 

4 ulasan:

  1. aku pk aku yg paling pemalas kat dunia ni... ada lagi... lega hati aku.

    btw aku pakai, adobe photoshop utk buat kad tu. aku tau kau nak puji cantik, tapi kau malu. baiklah aku terima... hehehe..

    BalasPadam
  2. cheh ~ ni bukan pemalas... ni gaye seni tampak terulung tau... hakhakhak...

    ko rase cantek ke? aku rase ko tak kreatif :P

    BalasPadam
  3. at least buh le kaler ke apa... faber castle tu tak le mahal sgt... tak sampai rm 20 pun satu set...

    tak kreatif ke? ayat2 org dengki... sama je mcm adik aku... komplin mcm2... tapi senyap2 copy aku punya kad. kantoi!

    BalasPadam
  4. hakhakhak... ko ingat aku budak drjah bape nak gune kaler ni??? ko belikan la...

    aku bukan adek ko... ape barang copy-copy ni? :P

    BalasPadam

Sertakan pandangan anda di sini...

Penulis

Foto saya

seorang melayu tipikal yang ingin berjaya dengan sikap tipikalnya.